מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראש עובר גדוליעל21/08/2011
שלום רב,
אני בשבוע 37+6 להריון. בשבוע 36+3 ביצעתי מעקב גדילת עובר. להלן התוצאות:
אינדקס מי שפיר - 120 מ"מ
BPD - 94 מ"מ מתאים לשבוע 38+2
HC - 348 מתאים לשבוע 40+3
AC - 336 מתאים לשבוע 38
Femur - 71 מתאים לשבוע 36+3
הערכת משקל ע"פ HEADLOCK 1 - 3163
יHEADLOCK2 - 3227
לפני כחודש, בשבוע 29+6 תוצאות ה- HC היו 285, התאמה לשבוע 31+4 - היינו פער של כעשרה ימים. ואחרי חודש הפער של גודל הראש הפך להיות של ארבעה שבועות.
הרופאה שלחה אותי לבדיקת העמסת סוכר 100 (על אף שלפני חודשיים בצעתי את הבדיקה הפשוטה יותר והכל היה תקין). כמו כן, כמות מי השפיר תקינה.
האם תוצאה כזו היא חריגה מאד? על מה זה יכול להעיד מלבד סכרת? אשמח לקבל תשובה בהקדם , אני קצת בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש עובר גדול - תגובה
ד``ר רון ברדין23/08/2011יעל שלום רב
היקף הראש אכן גדול לשבוע הריון אך בתחום 2 סטיות תקן לשבוע 36 כלומר בגבולות התקין. ייתכן ואת או בן זוגך עם ראש גדול יחסית? כמו כן עם כל המגבלה בשבוע זה . התייעצי עם רופא הנשים שלך לגבי ביצוע בדיקה מכוונת לראש להערכה חוזרת של ההיקף ומבנה הראש
סכרת לא ניראית לי קשורה להיקף הראש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל ראש
יעל23/08/2011תודה על המענה.
בינתיים קיבלתי את תוצאות בדיקת הסוכר ואכן אין סכרת הריון תודה לאל.
לגבי גודל ראש שלי ושל האבא - אני גבוהה יחסית - 178 והאבא - 180. שאלתי חברות והן אומרות שיש לי ראש גדול (קצת קשה לי לאמוד את עצמי) בהתאמה לגובה.
בכל מקרה - אשוחח גם עם הרופאה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)