ראש עובר גדול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ראש עובר גדול
    יעל
    21/08/2011

שלום רב,

אני בשבוע 37+6 להריון. בשבוע 36+3 ביצעתי מעקב גדילת עובר. להלן התוצאות:

אינדקס מי שפיר - 120 מ"מ
    BPD - 94 מ"מ מתאים לשבוע 38+2
    HC - 348 מתאים לשבוע 40+3
    AC - 336 מתאים לשבוע 38
    Femur - 71 מתאים לשבוע 36+3
    הערכת משקל ע"פ HEADLOCK 1 - 3163
    יHEADLOCK2 - 3227

לפני כחודש, בשבוע 29+6 תוצאות ה- HC היו 285, התאמה לשבוע 31+4 - היינו פער של כעשרה ימים. ואחרי חודש הפער של גודל הראש הפך להיות של ארבעה שבועות.
    הרופאה שלחה אותי לבדיקת העמסת סוכר 100 (על אף שלפני חודשיים בצעתי את הבדיקה הפשוטה יותר והכל היה תקין). כמו כן, כמות מי השפיר תקינה.

האם תוצאה כזו היא חריגה מאד? על מה זה יכול להעיד מלבד סכרת? אשמח לקבל תשובה בהקדם , אני קצת בלחץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ראש עובר גדול

הוספת תגובה

• ראש עובר גדול - תגובה

ד``ר רון ברדין
    23/08/2011

יעל שלום רב
    היקף הראש אכן גדול לשבוע הריון אך בתחום 2 סטיות תקן לשבוע 36 כלומר בגבולות התקין. ייתכן ואת או בן זוגך עם ראש גדול יחסית? כמו כן עם כל המגבלה בשבוע זה . התייעצי עם רופא הנשים שלך לגבי ביצוע בדיקה מכוונת לראש להערכה חוזרת של ההיקף ומבנה הראש
    סכרת לא ניראית לי קשורה להיקף הראש
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל ראש

יעל
    23/08/2011

תודה על המענה.

בינתיים קיבלתי את תוצאות בדיקת הסוכר ואכן אין סכרת הריון תודה לאל.

לגבי גודל ראש שלי ושל האבא - אני גבוהה יחסית - 178 והאבא - 180. שאלתי חברות והן אומרות שיש לי ראש גדול (קצת קשה לי לאמוד את עצמי) בהתאמה לגובה.

בכל מקרה - אשוחח גם עם הרופאה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו