Cerebellar בגודל 22 ס"מ בשבוע 23.3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Cerebellar בגודל 22 ס"מ בשבוע 23.3
    אמא מודאגת
    25/08/2011

זו פעם שלישית שאני מפרסמת את השאלה ואתם לא עונים.
    אני ממש מודאגת ורופאת הנשים שלי בחופשה אין לי עם מי להתייעץ.
    בבקשה תענו לי!!!
    אני בת 39 ושוקלת כ117 ק"ג, בסקירת מערכות מורחבת נמדד Cerebellar בגודל 22 ס"מ שמתאים לשבוע 20.5. הסקירה נעשתה כאשר אני הייתי בשבוע 23.3. בסוף הסקירה נאמר לי לחזור להשלמת סקירה משום שלא הצליחו לבדוק את הפנים של העובר מכיוון שאני שמנה, השלייה קדמית והעובר היה במצג עכוז (אגב, בדיקת מי שפיר יצאה תקינה).
    נאמר לי שמה שנבדק נראה בסדר.
    אח"כ כשעברתי על התוצאות ראיתי את החריגה הזו ורציתי לדעת האם זו תוצאה חריגה שעלי לבדוקה מול הרופאה
    ניסיתי לבדוק כל מני מאמרים באינטרנט וראיתי שמעלים קשר בין צרבלום קטן ובין בעיות של שיווי משקל, דיסלקציה ואוטיזם ואני ממש ממש מודאגת מכיוון שאני אמא חד הורית ואין לי שום יכולת להתמודד לבד עם בעיות כאלה
    אשמח מאוד לתשובה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Cerebellar בגודל 22 ס"מ בשבוע 23.3

הוספת תגובה

• Cerebellar בגודל 22 ס"מ בשבוע 23.3 - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    25/08/2011

למדידת הצרבלום חשיבות רבה, כאשר הוא קטן מהצפוי. במקרה שלך, קיים הפרש של כ 2-3 שב' בקוטרו לעומת הצפוי בגיל ההריון הנתון. הדבר הנכון לעשותו, בהנחה כמובן שהסקירה בוצעה כיאות על ידי מומחה הבקיא במבנה המוח, הוא לעקב אחר גדילת הצרבלום בבדיקה חוזרת לאחר 2-3 שב'. אם הצרבלום גדל באותו היחס, זהו ממצא מעודד, כי אז יתכן והוא תקין בגבול הנורמה התחתון לפי סטיית התקן (עד שבועיים לערך). אם נהיה קטן עוד יותר - זה אומר דרשני לבירור מקיף, כולל MRI למוח העובר.
    כיון שקיימות מספר עקומות לגדילתו של הצרבלום, לפעמים התוצאות מבלבלות, ולכן צריך לשמור על אחידות העקומה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו