מוקד אקוגני ודיקור מאוחר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוקד אקוגני ודיקור מאוחר
    ג'ולי
    01/09/2011

אני בת 27 וחצי נמצאת בשבוע 24 להריוני הראשון לאחר הזרעה. בסקירת מערכות מוקדמת בשבוע 15 נמצא מוקד אקוגני בשני חדרי הלב. הרופא שלי אמר שעליי להחליט אם לבצע דיקור מי שפיר ובכל מקרב כדאי לחכות לתוצאות החלבון העוברי ולא הפנה אותי לייעוץ גנטי ולבדיקת אקו לב עובר. התוצאות: לפי גיל 1:1200 ולפי גיל+תוצאות בדיקות 1:4300 (בסקר שליש ראשון -תוצאות+בדיקות 1:10000 ).בסופו של דבר לא ביצעתי דיקור אך אני מאוד מודאגת וחרדה מהעניין ואיני מפסיקה לחשוב על זה. בסקירה השנייה נמאת מוקד אקוגני רק בחדר שמאל. הרופא דיבר איתי על דיקור מאוחר ובדיקת פיש אך הדגיש שיתכן כי לא יאשרו לי לבצעה.
    האם ממצא אקוגני דו צדדי מעלה את הסיכון יותר? האם יתכן כי לא יתנו לי לבצע דיקור מאוחר? מה עליי לעשות בנידון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוקד אקוגני ודיקור מאוחר

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני ודיקור מאוחר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    08/09/2011

גו'לי שלום רב
    מוקד אקוגני בלב איננו מהווה הוריה לדיקור מי שפיר. מהווה סמן "רך," בלבד לתסמונת דאון ומעלה הסיכון בפי 1.5 עד 2 מסיכון הרקע שאצלך הוא נמוך מראש כלומר 1:4300 עד 1:10000. ( הסיכון המומלץ לדיקור הוא סביב 1:400) מעבר לכך ממליץ שתבצעי ייעוץ גנטי בשאלה זו . להערכתי במידה ואכן כל שאר הבדיקות שביצעת תקינות תקבלי תשובה די דומה. מקד אקוגני בלב איננו מהווה סיבה לאקו לב עובר כשבדיקת לב העובר תקינה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו