מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוקד אקוגני ודיקור מאוחרג'ולי01/09/2011
אני בת 27 וחצי נמצאת בשבוע 24 להריוני הראשון לאחר הזרעה. בסקירת מערכות מוקדמת בשבוע 15 נמצא מוקד אקוגני בשני חדרי הלב. הרופא שלי אמר שעליי להחליט אם לבצע דיקור מי שפיר ובכל מקרב כדאי לחכות לתוצאות החלבון העוברי ולא הפנה אותי לייעוץ גנטי ולבדיקת אקו לב עובר. התוצאות: לפי גיל 1:1200 ולפי גיל+תוצאות בדיקות 1:4300 (בסקר שליש ראשון -תוצאות+בדיקות 1:10000 ).בסופו של דבר לא ביצעתי דיקור אך אני מאוד מודאגת וחרדה מהעניין ואיני מפסיקה לחשוב על זה. בסקירה השנייה נמאת מוקד אקוגני רק בחדר שמאל. הרופא דיבר איתי על דיקור מאוחר ובדיקת פיש אך הדגיש שיתכן כי לא יאשרו לי לבצעה.
האם ממצא אקוגני דו צדדי מעלה את הסיכון יותר? האם יתכן כי לא יתנו לי לבצע דיקור מאוחר? מה עליי לעשות בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד אקוגני ודיקור מאוחר - תגובה
ד``ר רון ברדין08/09/2011גו'לי שלום רב
מוקד אקוגני בלב איננו מהווה הוריה לדיקור מי שפיר. מהווה סמן "רך," בלבד לתסמונת דאון ומעלה הסיכון בפי 1.5 עד 2 מסיכון הרקע שאצלך הוא נמוך מראש כלומר 1:4300 עד 1:10000. ( הסיכון המומלץ לדיקור הוא סביב 1:400) מעבר לכך ממליץ שתבצעי ייעוץ גנטי בשאלה זו . להערכתי במידה ואכן כל שאר הבדיקות שביצעת תקינות תקבלי תשובה די דומה. מקד אקוגני בלב איננו מהווה סיבה לאקו לב עובר כשבדיקת לב העובר תקינה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)