תוצאות לא מעודדות של חלבון עוברי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות לא מעודדות של חלבון עוברי
    הדר
    19/09/2011

שלום רב,
    אני בת 37.9 בשבוע 18.4 להריון.
    בחלבון העוברי קיבלתי תוצאה סטטיסטית לא טובה של 1/50
    מעבר לכך כל הערכים של בדיקת הדם בטווח הנורמה
    A.F.P 0.89
    HCG 2.40
    ESTRODIOL 0.62
    חוץ מזה שקיפות עורפית בשבוע 12.6 , CRL= 67.9 ו-NT 1.32
    הודגמה עצם אף.
    בדיקות הדם של השקיפות גם הן בטווח הנורמה ותוצאה סטטיסטית משוקללת של שקיפות + בדיקות דם 1/3400
    papa-a 1.73 MOM
    free bhcg 1.33 MOM
    nt 1.05 MOM

בנוסף סקירה מוקדמת תקינה ללא שום ממצא חריג.

יש לי בבקשה 3 שאלות:
    1. אם הכל תקין מדוע התוצאה הסטטיסטית יוצאת כל כך לא תקינה?
    2. האם יש נוסחא שאוכל להכניס אליה את כל הערכים ולקבל סטטיסטיקה מעודדת יותר? היכן מוצאים את הנוסחא?
    3. האם לדעתך יש לי מה לדאוג לאור כל הבדיקות?
    אני לא רוצה לסכן את ההריון בבדיקת מי שפיר מסיבת גילי והחודשים הקשים שעברתי בתחילת ההריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוצאות לא מעודדות של חלבון עוברי - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    22/09/2011

שלום הדר,
    1. הערכים אמנם בתחום הנורמה אך מדובר על תחום והימצאות בחלק העליון או התחתון של הנורמה לגבי המדדים השונים גרמה לסיכון המשוקלל לעלות
    2. יש אפשרות לבצע בדיקת אשר תשלב את כל המרכיבים של בדיקות הדם מהשליש הראשון והשני. האם לא הוצעה לך אפשרות כזו? נסי אצך המעבדה אשר בצעה עבורך את הסקר של השליש הראשון (בדיקות הדם אשר בוצעו במקביל לבדיקה של השקיפות)
    3. במצב הנוכחי נהוג לפעול לפי הסיכון החמור יותר מה גם שלפי גילך בלבד (שזה מדד מאד כללי) יש אינדיקציה לדיקור מי שפיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו