מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות לא מעודדות של חלבון עובריהדר19/09/2011
שלום רב,
אני בת 37.9 בשבוע 18.4 להריון.
בחלבון העוברי קיבלתי תוצאה סטטיסטית לא טובה של 1/50
מעבר לכך כל הערכים של בדיקת הדם בטווח הנורמה
A.F.P 0.89
HCG 2.40
ESTRODIOL 0.62
חוץ מזה שקיפות עורפית בשבוע 12.6 , CRL= 67.9 ו-NT 1.32
הודגמה עצם אף.
בדיקות הדם של השקיפות גם הן בטווח הנורמה ותוצאה סטטיסטית משוקללת של שקיפות + בדיקות דם 1/3400
papa-a 1.73 MOM
free bhcg 1.33 MOM
nt 1.05 MOM
בנוסף סקירה מוקדמת תקינה ללא שום ממצא חריג.
יש לי בבקשה 3 שאלות:
1. אם הכל תקין מדוע התוצאה הסטטיסטית יוצאת כל כך לא תקינה?
2. האם יש נוסחא שאוכל להכניס אליה את כל הערכים ולקבל סטטיסטיקה מעודדת יותר? היכן מוצאים את הנוסחא?
3. האם לדעתך יש לי מה לדאוג לאור כל הבדיקות?
אני לא רוצה לסכן את ההריון בבדיקת מי שפיר מסיבת גילי והחודשים הקשים שעברתי בתחילת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות לא מעודדות של חלבון עוברי - תגובה
ד''ר ראובן שרוני22/09/2011שלום הדר,
1. הערכים אמנם בתחום הנורמה אך מדובר על תחום והימצאות בחלק העליון או התחתון של הנורמה לגבי המדדים השונים גרמה לסיכון המשוקלל לעלות
2. יש אפשרות לבצע בדיקת אשר תשלב את כל המרכיבים של בדיקות הדם מהשליש הראשון והשני. האם לא הוצעה לך אפשרות כזו? נסי אצך המעבדה אשר בצעה עבורך את הסקר של השליש הראשון (בדיקות הדם אשר בוצעו במקביל לבדיקה של השקיפות)
3. במצב הנוכחי נהוג לפעול לפי הסיכון החמור יותר מה גם שלפי גילך בלבד (שזה מדד מאד כללי) יש אינדיקציה לדיקור מי שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)