מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לבצע דיקור Fish??? ד י ל מ הליאת30/09/2011
שלום רב, אני בשבוע 32. לא ביצעתי דיקור מי שפיר בשבועות המקובלים עקב בדיקות תקינות. בסקירה מאוחרת בשבוע 25 התגלה קפל עורף צוואר 7.3 ממ. מיד הופניתי לאקו לב שיצא תקין ויעוץ גנטי שע"פ הממצאים היועצת טענה שהיא לא מודאגת מההריון הזה ובכ"ז הרופא שלי שלח אותי לבדיקה ממוקדת שם נראה הקפל כאשר ראש התינוק מוטה אחורה וכך נוצר הקפל. עוד הגדלתי לעשות סקירה פרטית נוספת שהממצא יצא תקין בין 5-5.7 ממ. אגני כליות וחדרי מח ברוחב תקין...ועוד ייעוץ אצל ד"ר קטורזה בשיבא ששם הממצא יצא גם בטווח הנורמה 4-6 ממ. יש לי בדיוק שבוע להחליט אם לעשות דיקור מאוחר או שע"פ הממצאים אני יכולה לוותר על ה"תענוג"? אשמח לתגובה בהקדם. תודה מראש, המתלבטת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לבצע דיקור Fish??? ד י ל מ ה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר01/10/2011מנסיוני, דיקור מי שפיר מאוחר אינו מעלה את הסיכון ללידה מוקדמת באופן משמעותי, ונדיר שלידה מוקדמת מתרחשת לאחר הדיקור. לכן, ההחלטה צריכה להיות מושתתת על צורך רפואי אמיתי,ומידת הלחץ בה את מצויה. בל נשכח, כי הבדיקה יקרה ביותא אם אינה ממומנת על ידי הביטוח הרפואי!
ברור הוא, כי אם את מבצעת דיקור מי שפיר, עלייך לבצע את בדיקת ה FISH שכן היא תתן לך תשובה מהירה לגבי תסמונת דאון וכרומוזומי המין.
כיון שכל בדיקותייך עד עתה תקינות, למעט אחת חריגה ובשבוע מתקדם יחסית - עלייך לשקול מה את רוצה. מבחינה רפואית, רוב הרופאים יסכימו כי ככל הנראה לא מדובר בבעיה אמיתית, אך אין 100% ברפואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' מייזנר...לאחר הדילמה- שאלה
ליאת07/10/2011שלום רב, החלטתי אכן לבצע את הדיקור+ פיש בשבוע 33. ואני כבר 48 שעות לאחר מכן. התוצאות יצאו תקינות ורווח לי עד מאוד! כעת אני בלחץ לגבי הסיכונים...אני אכן נחה אבל עוד כמה ימים יחלוף הסיכון הממשי לזיהום או לידה מוקדמת?? תודה מראש וגמר חתימה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' מייזנר...לאחר הדילמה- שאלה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/10/2011הסיכוי ללידה מוקדמת לאחר דיקור מי שפיר מאוחר קטן ביותר, אם בכלל. מנסיוני, אינני זוכר לאורך שנים רבות ומספר רב של דיקורים ולו מקרה אחד של לידה מוקדמת. לכן, רוב הסיכויים שהריונך יימשך כראוי עד ללידה במועד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)