CPC שהתגלה בשבוע 35 להריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CPC שהתגלה בשבוע 35 להריון
    יעל
    23/10/2011

פרופ' מייזנר שלום,
    אודה מאד לתשובתך בעניין השאלה הבאה.
    הרקע:
    בת 28, הריון ראשון. כיום בשבוע 37.
    בשבוע 29 פניתי ליעוץ זיהומולוגי עקב גילוי CMV. ההדבקה עפ"י הייעוץ נעשתה בשבוע 24. עקב כך הופניתי ל-2 סקירות מכוונות למח העובר. הראשונה (בוצעה בשבוע 31) יצאה תקינה לחלוטין- ללא ממצאים מחשידים לפגיעת CMV בעובר. השניה (בוצעה בשבוע 35) יצאה תקינה גם- ללא ממצאים מחשידים לפגיעת CMV בעובר, אך בנוסף גילה הרופא ממצא ציסטי זעיר בגודל 5 מ"מ בקצה ה- CP. הרופא המומחה טען כי ממצא זה לרוב אינו בעל משמעות קלינית.
    אבקש לציין כי כל הבדיקות השגרתיות- שקיפות עורפית, חלבון עוברי, סקירה מוקדמת ומאוחרת היו תקינות.
    בנוסף, היועצת הזיהומולוגית המליצה שלא לבצע מי שפיר עקב הסבירות הגבוהה להדבקת עובר משום ההדבקה המאוחרת שהתקיימה.
    הבנתי שאין קשר בין הציסטה לבין ה- CMV.
    לסיכום- שאלתי:
    רובם המוחלט של הציסטות עליהן קראתי התגלו בסקירה מוקדמת / מאוחרת, וכמעט שלא מצאתי מקרים כמו אצלי- של הופעה בשלב כ"כ מאוחר בהריון.
    מה אומר הממצא מעצם הימצאותו בשלב מאוחר כ"כ של ההריון (שבוע 35)? זהו הממצא היחיד אך אני מודאגת. הרופא שביצע את הסקירות המכוונות מח לא אמר לי דבר על הציסטה- מלבד העובדה שהיא בד"כ חסרת משמעות קלינית ולא התייחס לעיתוי הופעתה.
    אודה לך מאד אם תוכל לענות לי.
    בברכה,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CPC שהתגלה בשבוע 35 להריון

הוספת תגובה

• CPC שהתגלה בשבוע 35 להריון - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    25/10/2011

ממצא כפי שאת מתארת אינו שכיח, וכנראה אינו שייך לסימני ה CMV. קשה מאד להתייחס לממצא בלי לצפות בו. כיון שאת כבר בשבוע כה מתקדם, בירור נוסף ככל הנראה כבר לא יתרום הרבה. בנוכחות מבנה מוח תקין למעט הממצא אותו את מתארת, סביר להניח שלא ה CMV הגורם להופעת הציסטה, שיתכן והייתה שם אך לא יוחסה לה כל חשיבות או שהייתה קטנה וחסרת משמעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו