אגן כליה מורחב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אגן כליה מורחב
    ענת
    26/10/2011

שלום, אני בת 35 הריון תאומים, שבוע 23 +3. בסקירה מורחבת התגלה באחד התאומים (זכר) אגן כליה שמאל מורחב 9.6 מ"מ וגביעים מורחבים, פרנכימה שמורה (?), כליה ימין וכיס שתן תקינים.
    המליצה על המשך מעקב. מה דעתך? האם יש צורך בהתערבות? מה הפרוגנוזה להמשך? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אגן כליה מורחב

הוספת תגובה

• אגן כליה מורחב - תגובה

ד``ר רון ברדין
    28/10/2011

ענת שלום רב
    אין לי המידע האם ביצעת דיקור מי שפיר. בכל מיקרה מומלץ שתבתעי ייעוץ גנטי בשאלת הצורך בביצוע הדיקור בנוכחות מימצא זה.. מבחינת תפקוד הכלייה הרחבה זו איננה מוגדרת כקשה ורק דורשת מעקב תקופתי לראות שאין דינמיקה במימצאים . אם הרחבה גודלת יש מקום לייעוץ עם נפרולוג ילדים לקבל הסבר על המימצא ואופן הבירור אחרי הלידה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עשיתי מי שפיר

נועה
    28/10/2011

ואני ממש מפחדת לעשות... זה הריון אחרי טיפולים... רק הממצא הזה נמצא לא תקין, הלב בסדר, עצם האף, חבל טבור, עצם ירך, אצבעות... הכל יצא תקין... שקיפות עורפית 1.9 מ"מ (סיכון לפי גיל ושקיפות 1:1300). לא עשיתי חלבון עוברי כי הרופאה שלי אמרה שאין טעם כי מדובר בתאומים. האם כממצא בודד מצדיק מי שפיר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עשיתי מי שפיר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    01/11/2011

נועה שלום שוב
    אני מבין לחששך . מימצא זה איננו אינדיקציה בפני עצמה לדיקור אך עדיין ייעוץ גנטי היא המסגרת לדיון לגבי שאלת הדיקור
    בהצלחה בהחלטות והמשך ההריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו