תוצאות לא טובות של חלבון עוברי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות לא טובות של חלבון עוברי
    לירן
    26/10/2011

שלום
    ביצעתי בדיקת חלבון עוברי בשבוע 16+5 (משום מה כתבו לי בטופס 16+2, האם זה משמעותי??)
    התוצאות נראות לא טובות:

AFP - 131.00 NG/ML 3.87 MOM ( < 2.00 MOM
    HCG 123.00 IU/ML 4.26 MOM ( 0.20 - 3.00 MOM )
    UE3 1.20 NG/ML 1.75 MOM ( 0.15 -99.99 MOM )
    1:1446 סיכונים: הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות
    1:1289 הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד

בנוסף, ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת אתמול ונמצא ממצא ציסטי בקוטר 6 מ"מ בחדר הימני של המוח.

האם באמת התוצאות לא מבשרות טוב...?
    אני על סף התמוטטות.
    אודה לתשובותיכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוצאות לא טובות של חלבון עוברי - תגובה

ד``ר רון ברדין
    28/10/2011

לירן שלום
    לגבי עיתוי ביצוע הבדיקה הוא בוצע בזמן וההבדל של ממספר ימים לא קריטי ולא משנה
    אכן הערכת החלבון העוברי גבוהה מהנורמה מה שיחייב בדיקה מכוונת למערכות היכול להיות קשור עם רמה גבוהה שלו. גם ההורמון השלייתי גבוהה מהנורמה
    המימצא שניצפה במוח איננו מום ואמור להיעלם בהמשך ההריון
    אני מציע שתבצעי ייעוץ גנטי לקבלת הסבר מפורט על המשמעויות כולל דיון לגבי צורך בביצוע דיקור מי שפיר. לפחות מבחינה סטטיסטית הסיכון לתסמונת דאון לא גבוה בנתונים אלה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ציינתי פרט חשוב--

לירן
    28/10/2011

בסקירת מערכות ראו את עמוד השדרה (כמה פעמים) והרופא לא אמר דבר, רשום "הודגם".
    הבנתי שהבדיקה החריגה יכולה להצביע על מומים במערכת העצבים- אך האם העובדה שהכל תקין באולטראסאונד לא מבטלת את החשד הזה?

והאם זה יכול להצביע על רעלת הריון??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו