דיקור מי שפיר עם צלקות ניתוחיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיקור מי שפיר עם צלקות ניתוחיות
    דפנה
    03/11/2011

בוקר טוב ,
    אני בת 40 (בעוד שבוע) , נמצאת בשבוע 16 + 3 ימים . זה הריון ראשון לאחר IVF שני . עד כה עשיתי את כל הבדיקות למעט חלבון עוברי (בתחילת שבוע הבא) . השקיפות העורפית תקינה (1.7) , סקירת מערכות מוקדמת תקינה , הבדיקות הגנטיות שלי ושל בעלי תקינות וכן כל בדיקות הדם והשתן .
    לפני כ 10 שנים עברתי 4 ניתוחי בטן קשים בעקבות אולצרטיב קוליטיס שהתדרדר לפרפורציה קשה במעי הגס ובמהלכן כרתו את המעי הגס ויצרו פאוץ' פנימי . אני במעקב קבוע במרפאת פאוצ'ים באיכילוב ועד כה הכל תקין , ללא אירועים דלקתיים או אישפוזים והפאוץ' מתפקד מצויין . מאז הניתוח הראשון אני מזריקה קלקסן (60 מ"ג פעם ביום למניעה) בגלל קרישי דם שהתגלו באזור הבטן . לאחר הניתוחים עברתי בירור לתרומבופיליה שיצא תקין אבל הוחלט להמשיך עם הקלקסן לתמיד .
    בגלל גילי אני אמורה לעשות בדיקת מי שפיר וקראתי בכתבה שפורסמה אתמול שהבדיקה אינה מומלצת לנשים עם צלקות ניתוחיות בעקבות ניתוחי מעיים . לי יש 3 צלקות בבטן : אחת גדולה וארוכה לאורך הבטן , אחת רוחבית בגלל הקולוסטומי ואחת אורכית בגלל האיליאוסטומי .
    האם אני יכולה או לא יכולה לעבור את הבדיקה ?

תודה רבה ויום טוב ,
    דפנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיקור מי שפיר עם צלקות ניתוחיות - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    03/11/2011

בעיקרון, גם בנוכחות צלקות בבטן, אם יש אינדיקציה רפואית, ניתן למצוא את המקום הטוב לדיקור במינימום סיכון. רצוי לבצע את הבדיקה בידיים אמונות ובבית חולים מוכר עם כל האמצעים לטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלקת ניתוחית

קרן
    24/12/2013

האם זה מגדיל את הסיכון לסיבוך / זיהום ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלקת ניתוחית - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    28/12/2013

בהחלט יכול להגדיל סיכון, ולכן רצוי לבצע במקום מיומן בבדיקות אלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ברשותך...

קרן
    28/12/2013

האם על הרופא המדקר ליידע את המטופלת בדבר הסיכון המוגבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ברשותך... - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    29/12/2013

בודאי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו