עיקוב בגדילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיקוב בגדילה
    מיקי
    30/01/2008

שלום, אני נמצאת בשבוע 34+4, אתמול הייתי אצל הרופא המטפל שלי ותוצאות בדיקות האולטראסאונד הינן:
    BPD - 33+4
    FL - 32+3
    HC - 34+5
    AC - 32+2
    BPP - 8/8
    EFW - 2030
    AFI - תקין
    דופק +
    FM +
    NST - R
    גודל הרחם- 35
    על פי נתונים אלו העובר תואם אחוזון 17.
    S/D: טבורי 2.38 תקין.
    בבדיקה קודמת שעשיתי בשבוע 31+5 היקף הבטן גם היה מעט קטן, והעובר תאם לאחוזון 30.
    בבדיקה שעשיתי אתמול גם אורך הירך לא גדלה בהרבה, ובסה"כ הכללי כיום העובר תואם אחוזון 17.
    האם זה יכול לרמז על בעיה של פיגור או תסמונת כלשהי?
    יש לציין כי השקיפות העורפית היתה תקינה, הסיכון המשולב לפי 6 בדיקות היה 1:20,000, והסקירות מערכות המוקדמת והמאוחרת המורחבת היו תקינות גם כן. מי שפיר לא עשיתי. בסביבות השבוע ה-20 היו לי דימומים מהיפרדות כרומים וכמו כן חבל הטבור שלי הינו היקפי ולא מרכזי.
    האם כדאי לעשות מי שפיר - FISH בשלב הזה? אילו תתסמונות בודקת הבדיקה הזו?
    מצטערת על אורך השאלה, אודה לך מאוד על חוות דעתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיקוב בגדילה

הוספת תגובה

• למיקי

פרופ` ישראל מייזנר
    30/01/2008

לפי כל הנתונים אם הגדילה על אחוזון 17 - עדיין זה בגדר התקין, ואין סיבה לביצוע בדיקות נוספות כמו מי שפיר עם FISH. מעקב גדילה נדרש, כמובן. ב FISH מתכוונים לתסמונת דאון, במקרה שלך - ואינני מוצא סיבה לכך לפי הבדיקות שעברת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו