הרחבת חדרי מח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבת חדרי מח
    נויה
    31/01/2008

עשיתי בדיקת אולטרה סאונד לפניי כשבועיים הרופא אמר כי חדרי המח של העובר כ- 10 ממ" אחריי שבועיים הגעתי למעקב וזה נשאר אותו דבר.האים הסיכויים גבוהים להתרחבות? ואם כן האים מדובר בוודאות על מום?(אני בשבוע 25 להריון) בבקשה פרט לי יותר על הנושא. אודה לך מאוד על התיחסותך, מכוון שאני מאוד מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת חדרי מח

הוספת תגובה

• לנויה

פרופ` ישראל מייזנר
    02/02/2008

הגבול התקין של חדרי המוח הצדדיים הינו 10 מ"מ. מעבר לכך - זוהי הרחבה קלה ומעל 12 מ"מ זו הרחבה משמעותית. כרגע הינך בטווח התקין. יש לבצע מעקב אולטראסאונד כל שבועיים עד ללידה. אם אין הרחבה מעבר לכך, מדובר בעובר הנחשב לבעל מוח תקין. במקביל, יש לבצע בדיקות דם לשלילת זיהום תוך רחמי ב CMV או טוקסופלזמה. יש מקום לייעוץ גנטי בהקשר לבדיקת הכרומוזומים של העובר. במצבים שנויים במחלוקת, ניתן להעזר בבדיקת הדמייה מסוג MRI, שלא בטוח שתוסיף הרבה אינפורציה, אך תוכל לאשר את ממצאי האולטראסאונד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו