הרחבת אגני כליות- פרופסור מייזנר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבת אגני כליות- פרופסור מייזנר
    מירב
    12/12/2011

פרופסור מייזנר שלום,

שמי מירב בת 29 הריון ראשון שבוע 32
    בעובר נתגלו הרחבת אגני כליות – כליה ימנית 53 על 33 על 27 מ"מ רוחב האגן 22.5 מ"מ קטעי פרנכימיה שמורה בעובי 9 מ"מ .
    כליה שמאלית 49 על 29 על 19 מ"מ רוחב האגן 10 מ"מ הפרנכימה שמורה בעובי 10 מ"מ
    אין מעורבות של האורטרים
    דפנות השלפוחית אינם מעובים אינה מוגדלת.

הייתי לפני שבוע אצלכם בוועדת מומים ושם סיכמנו על המשך מעקב אולטרסאונד בעוד 3 שבועות

בעיקר מה שמטריד אותי הוא הכליה השמאלית, שתמשיך להתרחב, האם יש מקום לבצע בשלב מסוים זירוז לידה כדי שאפשר יהיה לטפל בעובר לפני שההרחבה תגרום נזק בלתי הפיך לכליה?

בנוסף יש לי מספר שאלות שעלו לי בימים האחרונים האם אפשר להגיע להתייעצות נוספת?

בברכה,

מירב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרחבת אגני כליות- פרופסור מייזנר - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    17/12/2011

שלום מירב,
    אין מקום להקדמת או זירוז הלידה, כיון שהטיפול הניתוחי, אם נדרש, אינו מבוצע מיד לאחר הלידה אלא בגיל חודשים עד שנה. מהניסיון המצטבר בנושא, ידוע שהמתנה עד ללידה במועד אינה מגבירה את הנזק הכליתי. לכן, אין מקום לזירוז לידה.
    באשר לשאלות נוספות, התקשרי עם רחל מזכירת היחידה, ונשמח לתאם לך פגישה לשאלות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו