מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיקור בעקבות אגני כליות מורחביםנטלי16/12/2011
שלום רב,
אני בשבוע 35, לפני יומיים במעקב אחר הרחבת אגני כליות, נמצאו ממצאים חריגים, שעד כה נחשבו להרחבה קלה בלבד. (לפני שבועיים ההרחבה הייתה דו,צ 7-8 מ"מ, הרחבת גביעים קלה בלבד, מי שפיר 15 סמ"ק). כעת, הכל הסתבך.. נמצאה הרחבה דו"צ 14 מ"מ ו 9 מ"מ. עובי פרינכימה דוצ" 1 ס"מ ואורך כליות 41 מ"מ, מי שפיר 10 סמ"ק. הומלץ על דיקור מי שפיר ועלתה אפשרות של הפסקת הריון!!
יש לי תור לנפרולוג ויעוץ גנטי.
שאלתי היא האם זה לא מאוחר מדי לדיקור? אין בדיקה אחרת שאני ייכולהלעשות כדי לקבל תשובות מהירות יותר?
אני כבר לקראת סוף ההריון ואני לא יודעת מה לעשות...
בבקשה כל עצה תעזור לי...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור בעקבות אגני כליות מורחבים - תגובה
ד``ר רון ברדין16/12/2011נטלי שלום רב
ראשית עם כל הרצון הטוב לא ניתן דרך מלל בלבד לדון על המימצא מבחינת השלכות קשות כהפסקת הריון . על פי המתואר לעיל 1. זו רק כלייה אחת עם הרחבה יותר משמעותית . 9 ממ לא משמעותי כלל
2. אם לא טעית בעובי הפרנכימה הרי ש 1 סמ זה פרנכימה עבה ולפחות מבחינת עובי תקינה. חסר לי המידע לגבי המראה של הפרנכימה לבן. וכו
3 כמות מי השפיר בתחום הנורמה
4השלימי בהקדם הייעוץ הגנטי ונפרולוג ילדים . דיקור אפשרי וגם קבלת תשובות תוך יום( בדיקת FISH )
עם כל הנתונים בצעי הערכה מחודשת . מהנתונים בלי לראות המימצאים לא אוכל להתייחס מעבר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)