דיקור בעקבות אגני כליות מורחבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיקור בעקבות אגני כליות מורחבים
    נטלי
    16/12/2011

שלום רב,

אני בשבוע 35, לפני יומיים במעקב אחר הרחבת אגני כליות, נמצאו ממצאים חריגים, שעד כה נחשבו להרחבה קלה בלבד. (לפני שבועיים ההרחבה הייתה דו,צ 7-8 מ"מ, הרחבת גביעים קלה בלבד, מי שפיר 15 סמ"ק). כעת, הכל הסתבך.. נמצאה הרחבה דו"צ 14 מ"מ ו 9 מ"מ. עובי פרינכימה דוצ" 1 ס"מ ואורך כליות 41 מ"מ, מי שפיר 10 סמ"ק. הומלץ על דיקור מי שפיר ועלתה אפשרות של הפסקת הריון!!

יש לי תור לנפרולוג ויעוץ גנטי.

שאלתי היא האם זה לא מאוחר מדי לדיקור? אין בדיקה אחרת שאני ייכולהלעשות כדי לקבל תשובות מהירות יותר?

אני כבר לקראת סוף ההריון ואני לא יודעת מה לעשות...

בבקשה כל עצה תעזור לי...

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיקור בעקבות אגני כליות מורחבים - תגובה

ד``ר רון ברדין
    16/12/2011

נטלי שלום רב
    ראשית עם כל הרצון הטוב לא ניתן דרך מלל בלבד לדון על המימצא מבחינת השלכות קשות כהפסקת הריון . על פי המתואר לעיל 1. זו רק כלייה אחת עם הרחבה יותר משמעותית . 9 ממ לא משמעותי כלל
    2. אם לא טעית בעובי הפרנכימה הרי ש 1 סמ זה פרנכימה עבה ולפחות מבחינת עובי תקינה. חסר לי המידע לגבי המראה של הפרנכימה לבן. וכו
    3 כמות מי השפיר בתחום הנורמה
    4השלימי בהקדם הייעוץ הגנטי ונפרולוג ילדים . דיקור אפשרי וגם קבלת תשובות תוך יום( בדיקת FISH )
    עם כל הנתונים בצעי הערכה מחודשת . מהנתונים בלי לראות המימצאים לא אוכל להתייחס מעבר
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו