חלבון עוברי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלבון עוברי
    מיטל
    01/02/2008

אני בהריון שני שבוע 19 בת 27 קיבלתי השבוע תוצאות חלבון עוברי ויצא שלפי הגיל והבדיקות הסיכון ללידת ילד עם תסמונת הוא 1 מתוך 383 שזה סיכון מוגבר לציין כי בשקיפות ובסקירה המוקדמת הכל היה תקין.
    שאלתי אם אני לוקחת סיכון גדול בזה שאני לא רוצה לעשות מי שפיר מהחשש להפלה.
    כי אני הבנתי מהמון מכרות שהבדיקה שלהם לא יצאה תקינה ואף חריגה הרבה משלי וזו רק סטטסטיקה מה לעשות אני כבר לא ישנה ללילות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עוברי

הוספת תגובה

• עד שתקבלי תשובה מוסמכת ...

קרן
    01/02/2008

מנסה לעזור,

אני חושבת שכל רופא ימליץ לך לאור התוצאה לעבור דיקור מי שפיר, הרי אף אחד לא מוכן לקחת סיכון .

אני יכולה לומר לך שגם אצלי הייתה תוצאה בחלבון עוברי דומה לשלך 1:398, המליצו לי לבצע דיקור מי שפיר, אני יודעת שלהרבה בנות התוצאה לא יוצאת טובה, יש כאלו שמחליטות לא לבצע דיקור ויש כאלו שכן, הבנתי שהחלבון עוברי זה בעצם סטטיסטיקה , אבל לא הייתי מוכנה לקחת שום סיכון שבעולם ולחיות בחוסר וודאות שמע חס וחלילה יוולד לי ילד עם פגם, אז החלטתי לבצע את הדיקור.
    אני יכולה לומר לך שהדיקור עצמו בכלל לא מפחיד, ממש פחות כואב מבדיקת דם רגילה, אפילו בכלל לא כואב, לא הרגשתי כלום, ואם את מבצעת את הדיקור אצל רופא מיומן ובעל ניסיון עשיר בתחום, אז הסיכוי להסתבכויות ולהפלות כתוצאה מהדיקור ממש מזערי, עומד כבר על 1:1000.

בכל אופן, מה שלא תחליטי, שיהיה לך בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך קרן על התיחסותך לפניתי

מיטל
    01/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיטל

פרופ` ישראל מייזנר
    02/02/2008

הסיכוי להפלה בדיקור מי שפיר, להערכתי ונסיוני, קטן בהרבה מן הסיכון שקבלת לחשש לתסמונת דאון. בעבודה חדשה מלפני מס' חודשים מארה"ב, הסיכוי שניתן להפלה היה 1:1600. לכן, רצוי לבצע דיקור מי שפיר, ולא לקחת סיכון להביא לעולם ילוד חריג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו