מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סטיית תקן אולטרה סאונדמודאגת...01/02/2008
שלום,
אני בסוף שבוע 38
הכל תקין. אני מרגישה טוב ואני מרגישה תנועות עובר בתדירות נורמלית.
בבדיקת אולטרה סאונד שביצעתי לפני יומיים (שיגרתי) התקבלה פתאום מדידה שהבטן קטנה מדי לעומת התפתחות שאר הגוף.
הבטן מתאימה לשבוע 35 בעוד הראש והירך מתאימים לשבוע 39
המשקל 3100
עד כה כל הבדיקות היו בסדר והבטן היתה רק בפיגור קל אחרי שאר האיברים. אבל ניראה שלפתע נמדד פיגור רב יותר בקצב גדילת הבטן.
באולטרה סאונד הקודם (לפני שלושה שבועות) הכל היה תקין.
רק שהבטן היתה בפיגור של שבוע לעומת השאר, ואז לא נלחצנו כי הפער סביר.
הפעם הרופא עשה לי גם ניטור עובר והכל ניראה תקין.
מה זה אומר?
איך פתאום הבטן נעצרה כ"כ לעומת שאר הגוף?
איך אפשר להסביר את הפער הזה שנמדד פתאום?
להלן תוצאות בדיקה אחרונה:
גיל הריון שב' 38
BPD 95 מתאים ל39.3
HC 349 מתאים ל39.3
AC 310 מתאים ל 35.1
FL 76 מתאים ל38.1
יחס ראש בטן 1.12
יחס ירך בטן 0.24
להלן תוצאות בדיקה קודמת:
גיל הריון שב' 35
BPD 88 מתאים ל36
HC 323 מתאים ל 35.6
AC 304 מתאים ל 34.3
FL 68 מתאים ל 34.4
יחס ראש בטן 1.06
יחס ירך בטן 0.22
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת
פרופ` ישראל מייזנר02/02/2008בזה הרגע עלייך להפסיק ולדאוג. בגיל הריון כשלך, בטן קטנה ב 3 שבועות כשהערכת המשקל הינה 3100 גרמים - אינה מהווה בעייה להערכתי. לעיתים, בשלהי ההריון, קיים קושי במדידה טובה של בטן העובר. ככל הנראה זו הסיבה לפער במדידות. בכל מקרה, במשקל כזה בגיל הריון מתקדם - הסיכוי שיש או תהיה בעייה בעובר או בילוד מזערי ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)