אני בלחץ - משמעות סקירה מוקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני בלחץ - משמעות סקירה מוקדמת
    מיכל
    10/02/2012

גיל האשה 28 הריון ראשון

שבוע 14 +2

אורך צוואר הרחם 40 מ"מ

מיקום שלייה : דופן אחורי - שליית פתח מלאה!! גודל אגן כלייה שמאלי 3.4 מ"מ ולאחר מתן שתן 2.3 מ"מ . גודל אגן כלייה ימני 3.1 מ"מ ולאחר מתן שתן 2.6 מ"מ . כליה ימנית האותו גובה כמו הכליה השמאלית אך נראית מאורכת ועוברת קו אמצע .

מה המשמעות של ההמצאים של השליה?
    מה המשמעות של הכליות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני בלחץ - משמעות סקירה מוקדמת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    11/02/2012

שלום מיכל
    שליית פתח הכוונה שהשלייה מכסה את הפה הפנימי של צוואר הרחם. אם נישארת כזו עד המועד המשמעות היא שהלידה תהייה בניתוח קיסרי. כמו כן את אמורה לקבל מהרופא המטפל הנחיות מיוחדות שכן בנוכחות שלייה בפתח קיים סיכון לדימום במהלך ההריון ויש להיות ער לכך . קיום יחסי מין בעייתי בנוכחות שליית פתח - פני לרופא המטפל בעניין ההנחיות
    לגבי אגני הכלייה ישנם הגדרות מקובלות לרוחב האגנים בשלבי ההריון השונים בטרימסטר השני המוקדם כלומר בעת הסקירה מדובר בגבול עליון של 3-4 ממ. במקרה שלך מעט מעל 3 ממ . רוחב זה לא מבטא מום אך מומלץ לבצע ייעוץ גנטי בשאלת הצורך בדיקור מי שפיר . זו איננה אינדיקציה אבסולוטית לדיקור. בהמשך בסקירה השנייה תבוצע הערכה נוספת של האגנים ומראה הכליות .
    לגבי המימצא שהכלייה חוצה את קו האמצע - יש מגבלה לענות בלי לראות בדיוק שכן יש יותר מאפשרות אחת. האם היא מחוברת לשניה? האם נמוכה?
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו