טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בת 41. הריון ראשון. תאריך וסת אחרונה: 15.1.12.
ידוע לי, שמשבוע 10 לערך - יש אפשרות לבצע בדיקת סיסי שיליה.
מצד אחד - לאור גילי המופלג - חשוב לי לוודא את מצבו של העובר. מצד שני - נאמר לי (הן ע"י אחות ליווי הריון והן ע"י רופא נשים) - שבבדיקת סיסי שיליה יש סכנה גבוהה להפלות.
1. מה דעתכם? 2. מה אתם ממליצים לי לעשות? 3. האם שאר הבדיקות (שקיפות עורפית, מי שפיר) - מספיקות כדי לדעת על מצבו של העובר? 4. מה הטעם לביצוע בדיקת מי שפיר, אם היא מתבצעת בחודשים מתקדים של ההריון?
תודה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
את בדיקת סיסי השיליה נהוג לבצע בין 10-13 שב' הריון. הבדיקה, בניגוד למי שפיר, דורשת מן המבצע מיומנות גבוהה, ונכון הוא שיש סיכון מעט גבוה יותר להפלה, אם כי זניח. עקב הנתונים שמסרת, ובהנחה שהשקיפות העורפית תקינה, הייתי מחכה בכל זאת לדיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר