מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטות צוואריותהילה11/02/2008
שלום רב,
הנני בשבוע 15+3, ביום רביעי עברתי סקירת מערכות, התוצאות היו תקינות למעט ציסטות צוואריות. השקיפות העורפית היתה 4207:1 בשקלול עם הגיל, על סמך גיל בלבד 1:387הנני בת 34.5. אין עדיין תוצאות של בדיקת דם שכן ביקשתי לשקלל את תוצאות בדיקות הדם עם תוצאות החלבון העוברי (תבחין מרובע). עלי לציין שלפני 7 חודשים עברתי הפלה לאחר שלא נצפה עובר אלא רק שק הריון.יש לי שני ילדים בריאים לגמרי עם הריונות תקינים ללא כל ממצאים.
יש לי מספר שאלות:
1. אני מבינה שיש סיכוי של 1.5% לבעיה כרומוזומלית, האם ה1.5% התגלו במי השפיר או בלידות.
2 האם מי שפיר יכולים לשלול ב-100% כיום של בעיה כרומוזומלית (יש לי אחות עם שיתוק מוחין והנני יודעת מה המשמעות של לגדל ילד עם נכות)
3 במידה והכל תקין כולל מי שפיר, האם אפשר להתחיל להיות רגועים או שיש סיכוי לבעיות נוספות כתוצאה מהציסטה?
4האם יש בדיקות נוספות שעלי לעבור למעט מי שפיר.
5 במידה ומי השפיר אינם תקינים האם יכולים להדעת מה חומרת הבעיה? האם על סמך תוצאה זו יש אישור להפלה?
6. בהנחה שאעשה מי שפיר בשבוע 18, כפי שמומלץ, והתוצאה לא תהיה תקינה, איזו הפלה אצטרך לעבור? גרידה? לידה?
אני מצטערת על כל השאלות אבל אני מאוד מוטרדת....
תודה רבה על היותך כאן.
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות צואריות
פרופ` ישראל מייזנר11/02/2008הילה רב שלומות,
ציסטות צואריות נחשבו בעבר כסמנים לתסמונת דאון. היום, אנו יודעים שציסטות אלו ככל הנראה אינן קשורות לתסמונת זו, ומהוות ככל הנראה חלק מההתפתחות התקינה של מערכת הלימפה בעובר.
דיקור מי שפיר נותן תשובה חד משמעית (100%) לגבי מבנה ומספר הכרומוזומים. הציסטות נעלמות תוך כ 3 שבועות מגילויין, ואם בדיקת מי השפיר תקינה, נגמר הסיפור!
לגבי הפלה, שתי האופציות שהזכרת קיימות. מה עדיף? אני מעדיף לא להתייחס, מתוך גישה אופטימית שהכל בסדר בעוברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, תשובתך האופטימית הצליחה ק
הילה13/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)