מי שפיר וחלבון עוברי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מי שפיר וחלבון עוברי
    מיכל
    16/04/2012

יש לי תור למי שפיר בשבוע 17. לפי מה שהבנתי, בבדיקת מי השפיר בודקים גם את החלבון העוברי. אם כן, מה הטעם לעשות את הבדיקה שבחלבון העוברי? האם בודקים בבדיקה זו מעבר לבדיקה של המי שפיר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר וחלבון עוברי

הוספת תגובה

• מי שפיר וחלבון עוברי - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    19/04/2012

צדקת בחלק השני של שאלתך. בבדיקת החלבון העוברי בדם, נבדק הורמון הנקרא אסטריול. רמה נמוכה שלו, עלולה להיות קשורה במחלת עור קשה הקרויה איכטיוזיס, שאינה נבדקת בבדיקת מי השפיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איכטיוזיס מסוג זה אינה מחלה קשה

אמא מנוסה
    30/05/2012

רציתי לתקן - איכטיוזיס זה שם כללי למספר סוגי מחלות עוד, בדרגות שונות. איכטיוזיס בתאחיז ל-X, שהיא המחלה שמתבטאת באסטריול נמוך, אינה מחלה קשה. לאבא שלי ולדוד שלי יש אותה. שניהם מנהלים חיים נורמליים לחלוטין (כולל נישואים בתחילת גילאי ה-20 לחיהם, הבאת ילדים לעולם, וכיום שניהם סבים). אני נשאית, והבן שלי ירש אותה ממני.
    הבן שלי כיום בן שנה. הוא תינוק מתוק להפליא, מלא אושר. ילד נוח שמעורר אהבה בכל מי שמכיר אותו. יש לו עור יבש על הגפיים שמחמיר בחורף ומשתפר בקיץ. אנחנו מטפלים בזה על ידי מריחה יום-יומית של קרם לחות. מעולם לא נזקקנו ללכת לרופא עור בשבילו (כי זה סתם עור יבש, ולא נראה שזה בכלל מפריע לו). הגננות בגן שמו לב לעור היבש ברגליים שלו רק אחרי שהוא כבר היה שם מספר חודשים.
    אני מבקשת לא לכתוב שמדובר במחלת עור קשה, כי זה פשוט לא נכון. אני יודעת שיש נשים שמפילות עוברים עם איכטיוזיס בגלל שהם חושבות שמדובר במחלה נוראית שתפגע באיכות החיים של ילדם. זה חבל מאוד, כי מדובר בילדים תקינים ובריאים, שיש להם פשוט עור יבש.
    להפיל עובר עם איכטיוזיס בתאחיז ל-X זה כמו להפיל עובר כי הוא עומד להיות ג'ינג'י, מה שאומר שהוא יצטרך להשמר מהשמש כל חייו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטריול נמוך מאוד

שירלי
    15/02/2015

שלום יש לנו אסטריול נמוך
    אנחנו בלחץ הסטרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו