מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מי שפיר וחלבון עוברימיכל16/04/2012
יש לי תור למי שפיר בשבוע 17. לפי מה שהבנתי, בבדיקת מי השפיר בודקים גם את החלבון העוברי. אם כן, מה הטעם לעשות את הבדיקה שבחלבון העוברי? האם בודקים בבדיקה זו מעבר לבדיקה של המי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר וחלבון עוברי - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר19/04/2012צדקת בחלק השני של שאלתך. בבדיקת החלבון העוברי בדם, נבדק הורמון הנקרא אסטריול. רמה נמוכה שלו, עלולה להיות קשורה במחלת עור קשה הקרויה איכטיוזיס, שאינה נבדקת בבדיקת מי השפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכטיוזיס מסוג זה אינה מחלה קשה
אמא מנוסה30/05/2012רציתי לתקן - איכטיוזיס זה שם כללי למספר סוגי מחלות עוד, בדרגות שונות. איכטיוזיס בתאחיז ל-X, שהיא המחלה שמתבטאת באסטריול נמוך, אינה מחלה קשה. לאבא שלי ולדוד שלי יש אותה. שניהם מנהלים חיים נורמליים לחלוטין (כולל נישואים בתחילת גילאי ה-20 לחיהם, הבאת ילדים לעולם, וכיום שניהם סבים). אני נשאית, והבן שלי ירש אותה ממני.
הבן שלי כיום בן שנה. הוא תינוק מתוק להפליא, מלא אושר. ילד נוח שמעורר אהבה בכל מי שמכיר אותו. יש לו עור יבש על הגפיים שמחמיר בחורף ומשתפר בקיץ. אנחנו מטפלים בזה על ידי מריחה יום-יומית של קרם לחות. מעולם לא נזקקנו ללכת לרופא עור בשבילו (כי זה סתם עור יבש, ולא נראה שזה בכלל מפריע לו). הגננות בגן שמו לב לעור היבש ברגליים שלו רק אחרי שהוא כבר היה שם מספר חודשים.
אני מבקשת לא לכתוב שמדובר במחלת עור קשה, כי זה פשוט לא נכון. אני יודעת שיש נשים שמפילות עוברים עם איכטיוזיס בגלל שהם חושבות שמדובר במחלה נוראית שתפגע באיכות החיים של ילדם. זה חבל מאוד, כי מדובר בילדים תקינים ובריאים, שיש להם פשוט עור יבש.
להפיל עובר עם איכטיוזיס בתאחיז ל-X זה כמו להפיל עובר כי הוא עומד להיות ג'ינג'י, מה שאומר שהוא יצטרך להשמר מהשמש כל חייו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטריול נמוך מאוד
שירלי15/02/2015שלום יש לנו אסטריול נמוך
אנחנו בלחץ הסטרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)