תבחין מרובע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תבחין מרובע
    דנה
    13/02/2008

שלום,
    הוסת איננה סדירה וב-28.11, לאחר שלא קיבלתי מחזור, נצפה באולטרסאונד עובר עם דופק ונקבע ע" רופאת הנשים כי אני בשבוע שישי+5. ביום 2.1 אולטרסאונד נוסף אצל אותה הרופאה שקבע שגיל ההריון 12 + 4 (למרות שלפי החישוב מה-US הקודם היה צ"ל 12 + 2). ארבעה ימים לאחר מכן ב-6.1 בוצעה שקיפות עורפית ע"י רופא נשים אחר ונקבע שגיל ההריון הוא 13 + 5 שקבע שעובי הנוזל בעורף העובר הוא 1.6 מ"מ ונשלחתי לבצע בדיקת סקר טרימסטר ראשון באותו הערב. ב-29.1 עשיתי את הבדיקה הנוספת המשלימה לתבחין מרובע. ב-27.1 ביצעתי סקירה מוקדמת, הרופאה אמרה לי שאני שבוע 16+1 (ולא 16+5), והסקירה היתה תקינה.
    אתמול קיבלתי את תוצאות התבחין המרובע שלהלן:
    "חושב לפי 17 שבועות מלאים.
    AFP 0.84 MOM, 36.9 IU/ML
    HCG 2.46MOM, 64.5 IU/ML
    U-E3 1.28 MOM, 1.49 IU/ML
    PAPP-A 4.54 mIU/ml 0.95 MOM
    INHIBIN-A 379 pg/ml 1.99 MOM
    NT 1.6 mm 1.11 MOM
    הסיכון לדאון (במועד הלידה):
    לפי הגיל ושש הבדיקות: 1:5300
    לפי הגיל בלבד: 1:1200"

בשיחה עם הרופאה שעשתה לי את סקירת המערכות אמרה שערך ה-HCG קצת גבוה ומדאיג, אבל כדאי להתייחס לשקלול. לשאלתי אם כדאי לי לעשות דיקור מי שפיר אמרה שנמתין לסקירה המורחבת ב-2.3 ונחליט.

1. האם כדאי לי לעשות דיקור?
    2. מה המשמעות של ערכי HCG גבוהים?
    3. האם יתכן ויש טעות בגיל ההריון שתשפיע על תוצאות התבחין?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תבחין מרובע

הוספת תגובה

• מי שפיר

פרופ' מייזנר
    13/02/2008

לגבי ה hCG הגבוה - יתכן ומדובר בבעיה שיליתית, ויש לעקוב אחר גדילת העובר.
    כחסיד של מי שפיר - זו הבדיקה האולטימטיבית לשלילת בעייה כרומוזומלית בעובר. אם ברצונך לקבל שקט מלא לגבי הסיכון לתסמונת דאון - זו הבדיקה המומלצת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו