בדיקות בהריון תאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות בהריון תאומים
    תמר38
    30/04/2012

שלום אני בת 38 אחרי ivf בשבוע 10 עם תאומים,יש לנו ילד בן 5 גם אחרי טיפולים.
    ניסיתי לקבוע תור לסקירה מוקדמת אך כל רופא מקבל תאומים בשבוע אחר יש כאלה בין השבוע ה14 - 18 וכאלה שלא מקבלים לפני שבוע 19 או רופא אחר שאמר לא לפני שבוע 22.
    בסוף קבעתי סקירה לשבוע 19. הבנתי כי אין טעם עשות את בדיקות הדם (חלבון עוברי וכו) בתאומים כי התשובה אינה אמינה מכיוון שהיא ממוצע לשני העוברים. יש לי שקיפות עורפית בעוד שבועיים. אני מאוד חוששת מבדיקת מי שפיר מכיוון שההריון הזה מאוד יקר. אחרי שנתיים של טיפולים. התוצאות של הבדיקות הגנטייות שלנו היו טובות בילד הראשון כך שלא עשינו שוב את הבדיקות.
    אני מאוד מבולבלת מהבדיקות . אילו בדיקות צריך לעשות ומתי? והאם לסכן את ההריון בעשיית בדיקת מי שפיר?
    תודה על העזרה.
    תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות בהריון תאומים

הוספת תגובה

• בדיקות בהריון תאומים - תגובה

ד``ר רון ברדין
    01/05/2012

שלום תמר
    הבדיקה הקרובה המומלצת היא שקיפות עורפית אותה מבצעים סביב 12 -13 שבועות
    בדיקת האולטרהסאונד הבאה המומלצת היא הסקירה המוקדמת. מבוצעת בין 14-16 שבועות שוב תלוי בגישתו של המבצע
    סקירה 2 בין שבועות 22-23 חשובה ומומלצת אף היא
    שאלת הדיקור כן /לא . כשיהיו בידייך נתוני התוצאות מבדיקת שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת אז קבלי החלטה לקראת שבועות 17-19 אלה השבועות לבצע הדיקור
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו