מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הערכת משקל נמוכה - שבוע 32שירה08/05/2012
שלום,
הערכת משקל בשבוע 32 + 1 נמדדו הערכים הבאים:
הקף ראש: 32+5
עצם ירך: 30+5
הקף בטן: 28+4
זרימות תקינות וכמות מים תקינה
במוניטור נצפתה ירידת דופק לאחר פעילות רחמית בודדת.
הערכת משקל 1490
נשלחתי למיון שם נמדדו ערכים זהים. הערכת משקל 1440
נטען כי המוניטור תקין לשבוע זה.
בשבוע 28 העובר היה באחוזון 44 .
גם ילדי הקודמים נולדו קטנים עם האטה בגדילה בשבועות אלו.
נאמר לי לבצע מעקב מוניטור פעמיים בשבוע ומעקב גדילה כל עשרה ימים.
האם יש סיכוי כי העובר במצוקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל נמוכה - שבוע 32 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/05/2012בהנחה שהמוניטורים תקינים, אין חשש ככל הנראה למצוקה חריפה, אך ללא ספק העובר מצוי במצוקה כרונית המתבטאת בגדילה הנמוכה. יש צורך במעקב מדוקדק על מנת לתזמן מועד יילוד אופטימלי.המילה מצוקה אולי מפחידה משהו, אך הכוונה היא שהשיליה לא מספקת לעובר את כל צרכיו באופן אופטימלי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לגבי הערכת משקל קטנה בשבו
שירה08/05/2012תודה רבה על התשובה.
מתי הזמן האופטימלי לתזמון לידה?
אני אחרי ניתוח קיסרי בעברי כך שאני מבינה שזירוז אינו אופציה והייתי מעדיפה להמנע מניתוח קיסרי נוסף. הםא קריטי או שניתן לעקוב אחרי מוניטור ואולטרסאונד ואם לא מזהים מצוקה ברורה להמשיך לסחוב עד להתפתחות לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדילת עובר
פרופ' מייזנר08/05/2012הכל תלוי בבדיקות שתתבצענה ולא ניתן לנבא מראש. בעיקרון כל יום נוסף טוב לעובר, בהנחה שאין הדרדרות בבדיקות. קשה לנבא לגבי ניתוח קיסרי, ובעיקרון אם העובר יגדל והבדיקות תהיינה תקינות - ניתן תיאורטית להגיע ללידה רגילה, אך אני קצת סקפטי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)