שקיפות עורפית לא תקינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקיפות עורפית לא תקינה
    ריקי
    09/05/2012

פרופ' מייזנר שלום רב, אשמח מאוד לקבל את התייחסותך, אני בחרדה שמא קיימת בעיה חמורה אצל העובר ומתלבטת מאוד לגי ביצוע הפסקת היריון.

אני בת 34, מתגורת ברמת השרון, יש לי שני ילדים בריאים בבית. כעת אני בשבוע 26 להיריון. בדיקת שקיפות עורפית שביצעתי יצאה בלתי תקינה עם ערך של 3.9. הרופא שלי שלח אותי לבצע בדיקת מי שפיר וכן בדיקת אקו לב עובר. שתי הבדיקות יצאו תקינות. יחד עם זאת, בגלל התוצאה החריגה של שקיפות עורפית אני מאוד מודאגת. אציין כי אחותי ילדה לפני שנתיים תינוק הסובל ממחלה גנטית קשה, מה שהשפיע מאוד על המשפחה כולה..
    הרופא שלי אמר לי שבגלל התוצאה המדאיגה והרקע המשפחתי בהחלט יכול להיות שהעובר סובל מבעיה אבל השאיר בידי את ההחלטה האם לבקש הפסקת היריון (הבנתי ממנו שאם אבקש להפסיק את ההיריון ככל הנראה אקבל אישור).

אשמח לשמוע מהי דעתך, אני מאוד מבולבלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות עורפית לא תקינה

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית לא תקינה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    11/05/2012

טרם קבלת החלטה, הייתי פונה לייעוץ גנטי ובודק אפשרויות נוספות, שכן להבנתי נשללו מומים סטרוקטורלים ומומים כרומוזומלים. יש מקום להתייעץ עם גנטיקאי לגבי בדיקת הצ'יפ הגנטי. אינני מאמין, כי בועדת על להפסקת הריון מאוחרת, תאושר בקשתך, אם כל שאר הבדיקות תקינות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו