בדיקת סקירה מכוונת חדרי מח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • בדיקת סקירה מכוונת חדרי מח
    יפעת
    17/02/2008

    פרופ' מייזנר , ערב טוב

    בשבוע 22+3 עברתי בדיקת סקירה מורחבת ובה נמצא חדר ליטראלי 9 מ"מ הרופא הפנה אותי למעקב לביצוע בדיקת סקירה מכוונת מדידת חדרי מוח. כאשר פניתי לקופת החולים {כללית} נאמר לי כי מכיוון שלא עברנו אני ובן זוגי יעוץ גנטי וכי הבדיקות הגנטיות תקינות אין אישור לעבור את הבדיקה שהרי אינה בסל הבריאות. אין לי בעיה לעבור את הבדיקה באופן פרטי אך כאשר פניתי למספר רופאים ליעוץ כל אחד אמר כי עלי לעבור את הבדיקה בשבוע אחר. שאלתי היא כזאת באיזה שבוע עלי לעבור את הבדיקת הסקירה המכוונת, האם היה עלי אם גילוי הממצא {9 מ"מ חדר ליטראלי}זה לפנות ליעוץ גנטי למרות שהבדיקות הגנטיות תקינות. כיום אני בשבוע 25 האם זה מאוחר ויש מקום לחשש לאור הממצא. {אציין כי כל הבדיקות הנוספות שעברתי שקיפות, חלבון עוברי, בדיקת טרימסטר ראשון וכדומה הכל תקין}.
    בתודה מראש על העזרה והתחושה הטובה שיש עם מי להתיעץ במיוחד שמדובר בהריון ראשון בו החשש והאי ידיעה גדולים.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ליפעת

    פרופ` ישראל מייזנר
    18/02/2008

    הממצא של קוטר חדר צדדי של 9 מ"מ הינו נחשב לתקין. הנורמה נקבעה לקוטר של 10 מ"מ. הרופא שלך זהיר ורוצה בדיקה נוספת. מבחינתי, הייתי מחכה מס' שבועות (3-4) וחוזר על הבדיקה. אם המספרים היו דומים - אין פרוגרסיה של הממצא ואז רצוי שוב לעקוב סביב 30-32 שב' הריון.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו