עובר קטן מדי בתחילת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • עובר קטן מדי בתחילת הריון
    ענת
    15/08/2012

    שלום

    בת 31. לפני חצי שנה הפלה טבעית, עקב שק הריון ריק (הריון ראשון, ספונטני).

    כעת, הריון נוסף. תאריך וסת אחרונה ב 30/6. ב 2/8 בדיקת בטא 6654, ב 5/8 בטא 13870 (אני חושבת שהיה ביוץ מוקדם).

    ב 10/8, בדיקת אולטרסאונד ראשונה, נצפה שק הריון, שק חלמון, עובר ודופק, אך הרופא אמר שהעובר נראה לו קטן מדי, ומתאים לשבוע 5 (בעוד שהוערך שאני באמצע או סוף שבוע 6). לקח זמן למצוא את העובר והרופא אמר שהוא מאחורי שק החלמון והוא טיפה מסתיר אותו. תוך כדי הבדיקה אמר תחילה שהדופק מעט חלש אך כששאלתי אמר שהדופק בסדר והראה לי אותו כנקודה מהבהבת על המסך. אני חושבת שמכשיר האולטרסאונד אצל הרופא שלי ישן יחסית אך אני לא בטוחה אם יש לכך משמעות.

    הרופא לא העריך את גיל ההריון, ונקבעה לי בדיקת אולטרסאונד נוספת לעוד 10 ימים. אני מאוד חוששת כיוון שהרופא אמר שאולי היה ביוץ מאוחר, ואני די בטוחה שלא היה ביוץ מאוחר, אלא אפילו מוקדם (לפי בדיקת ביוץ וכאבים).


    ברור לי שרק בדיקת אולטרסאונד נוספת תקבע את תקינות ההריון, אך אני מאוד במתח בינתיים.. האם יש סיכוי להריון תקין או שנראה סביר יותר שהוא אינו תקין? אין לי דימום כלל (בהפלה שעברתי לפני חצי שנה היה דימום מההתחלה), ויש מעט סימני הריון כמו גודש בחזה ומעט בחילות, אך הסימנים אינם קבועים. באים ונעלמים..

    תודה רבה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עובר קטן מדי בתחילת הריון

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • עובר קטן מדי בתחילת הריון - תגובה

    פרופ` ישראל מייזנר
    19/08/2012

    ענת שבוע טוב,
    לפי הנתונים שמסרת, אין כרגע כל עדות שההריון לא תקין. אני מסכים עמך שמה שיקבע הוא האולטראסאונד הנוסף אותו תערכי. הסימן הטוב מבחינתך הוא העדר הדימום + תחילת סימנים משניים אותם את חשה. חכי עוד מעט בסבלנות, ובדיקתה US הבאה תסיר כל ספקות וגם תאמת את גיל ההריון להמשך המעקב.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו