מצג עכוז-דואגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצג עכוז-דואגת
    יוליה
    20/08/2012

היי!אני בשבוע 33.4 ביצעתי היום אולטרסאונד והמצג עדיין עכוז. הרופא אמר שזה לא טוב והלחיץ אותי.אמר שיהיה צורך בהיפוך ידני.....
    1-האם עדיין יש סיכוי שהתינוק יתהפך וכיצד אפשר לסייע בזה?
    2-מה ההשלכות בעם לא יתהפך?
    3-מה זה היפוך ידני והאם זה עלול לפגוע בעובר?
    אני מאוד מבולבלת ודואגת שכן ברצוני ללדת לידה טבעית ולא קיסרי. זו היריון שני שלי והראשון היה תקין ולידה טבעית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצג עכוז-דואגת

הוספת תגובה

• מצג עכוז-דואגת - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    22/08/2012

עובר במצג עכוז מופיע בלידה בשכיחות של כ3-4% מהמקרים. בד"כ עד שבוע 34 לערך העוברים כבר משנים את המנח לראש, אך כי יש כאלו שההיפוך הספונטני קורה גם מאוחר יותר וסמוך ללידה.
    בעיקרון, היפוך הינה פרוצדורה המתבצעת לאחר שבאולטראסאונד קיימים סימנים המאפשרים אותו: עובר לא גדול, ראש לא מכופף לאחור, אין חבל טבור סביב הצואר, כמות מי שפיר תקינה ועוד. לא צריך לפחד מ ההיפוך, בתנאי שהוא מבוצע על ידי מי שמוסמך לכך. בעיקרון שיעורי ההצלחה נעים סביב 65%. הסיכון העיקרי הוא הפרדות שיליה, ולכן יש חשיבות לאולטראסאונד מדודקדק טרם הפעולה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו