מה זה אומר אגני כליה מורחבים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה זה אומר אגני כליה מורחבים?
    פרופ` ישראל מייזנר
    27/09/2012

שלום, בסקירה ראשונה (שבוע 15) נצפו אגן כליה ימנית 3.7 מ"מ ושמאלית 3.3 מ"מ
    מי שפיר תקינים
    סקירה שניה (שבוע 25) אגן כליה ימנית 6.6 מ"מ - אורכה 42 מ"מ ללא הרחבת גביעים
    שמאלית 6.4 מ"מ ואורכה 41 מ"מ ללא הרחבת גביעים.
    רוצה לציין שיש לי סכרת הריון והעובר ממין נקבה -(אם זה חשוב).
    הרופא מבלי לתת הסברים הפנה אותי לסקירה שניה חוזרת, לאקו לב עובר,ולנפרולוג ילדים.
    מאותו רגע אינני יודעת מנוחה. האם יש סכנה? מה זה אומר? לא היה לרופא זמן להסביר!
    קבעו לי תורים לבדיקות הנ"ל לעוד שבועיים סקירה ועוד חודש אקו לב - האם זה מאוחר מדי?
    לצערי הריון ראשון (מתוך שלושה) שמבצעת הכל דרך קופ"ח ולא פרטי בשל נפילה כלכלית...ומשלמת מחיר נפשי כבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אגני כליה מורחבים - תגובה

ד``ר רון ברדין
    30/09/2012

חג שמח גלית
    ישנן הגדרות לרוחב אגני הכלייה . שליש 2 מוקדם - ( סקירה מוקדמת ) נע בין 3-4 ממ גבול עליון. שליש 2 סקירה שנייה נע בין 5-6 ממ כך שבשתי הבדיקות גבולי מאוד. מבחינת הכלייה הרחבה משמעותית היא כאשר רוחב האגנים עולה על 10 ממ כך שאת לא שם . מקובל לבצע ייעוץ גנטי בשאלה של צורך בדיקור מי שפיר בצעי בתאום עם רופא השנים המטפל שלח . חשיבות המעקב המכוון היא לוודא שאין דינמיקה ברוחב האגני בבדיקות הבאות . מומלץ ביקורת כחודש מבדיקה אחרונה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו