השפעת הגיל על התוצאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת הגיל על התוצאות
    לילך
    29/02/2008

שלום רב,

אני בת 33.6, בבדיקת החלבון העוברי שביצעתי קיבלתי סיכון משוקלל של 1 ל-468. כשהסתכלתי על תוצאות החלבון העוברי שביצעתי בגיל 25 התוצאה היתה 1 ל-2500 בערך כשהמדדים של הבדיקה היו די דומים. האם יתכן שלגיל האם יש כזאת השפעה על התוצאה? ולא הבנתי מה זאת אומרת בדיקות הסקר יכולות להגיע לדיוק של קרוב ל95%? אם לי יש תוצאה של 1 ל-400 ולחברתי 1 ל-9999 אז איפה כאן ה 95%? ואם ישנם מקרים שאשה עם סיכון נמוך ביותר לתסמונת דאון בכל זאת תלד כזה ואשה שקיבלה תוצאה של 1 ל-9 תלד ילד בריא לחלוטין, אז בשביל מה בכלל צריך את בדיקות הסקר הללו? תודה מראש וסליחה על ההתפרצות הפילוסופית הזאת..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעת הגיל על התוצאות

הוספת תגובה

• לדנה

פרופ` ישראל מייזנר
    01/03/2008

אין לי כוונה להיות יועץ גנטי. בדיקות הסקר אינן יכולות לתת תשובה של 100% לגבי בעיות כרומוזומליות. אם את רוצה תשובה של 100% - הדרך היחידה היא דיקור מי שפיר. אם את כל כך מתוסכלת - בצעי את הבדיקה, הסיכון בה הוא קטן ביותר, תקבלי תשובה תקינה - ובא הגואל לדאגותייך. כל השוואה לאחרות או להריונות קודמים - חסרת משמעות כשמדובר בבדיקה סטטיסטית עם משתנים רבים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו