מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבון עוברי ובדיקות גנטיות-דחוף!מבולבלת22/10/2012
. אני בת 42, הריון ראשון בהפרייה שנייה, מתורם.
תוצאות חלבון עוברי:
AFT 31.5. mom 0.9
HCG 25.8. MOM 1.01
UE3 1.15.MOM 1.16
סיכון לתסמונת דאון ע"פ גיל בלבד - 1:55
סיכון לתסמונת דאון ע"פ גיל ותוצאות - 1:650
בדיקת החלבון העוברי בוצעה בשבוע 16+5.
סקירת מערכות מוקדמת תקינה.
שקיפות עורפית:בוצעה בשבוע 12+3 והסיכון לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקה 1:389.
למרות כוונתי לבצע מי שפיר, האם הבדיקה תקינה? מבחינת הערכים הבנתי שהכל בנורמה, אבל עדיין אשמח לדעת.
2. לגבי בדיקות גנטיות ו/או צ'יפ גנטי: למרות שעפי דוח הבדיקות הגנטיות שהיה עלי לבצע, ביצעתי (לפני כניסתי להריון) 5 בדיקות גנטיות מתוך כ-20 עפ"י מוצאי, X שביר, טייזקס, ציסטיק פיברוזיס, SMA ודיסאוטונומיה משפחתית. מוצא התורם הוא כשלי.
אני כעת בשבוע ה18+2 להריוני ובעוד יומיים עלי לעבור מי שפיר.
השאלה שלי היא: האם עלי לבצע את יתר הבדיקות הגנטיות (שעלותם כ1500 שח)? האם מאוחר מידי? האם כדאי לשקול במקום צ'יפ גנטי או שאפשר לוותר על הכל בגלל בדיקת מי השפיר שאני עומדת לבצע?
אנא תשובתכם המהירה מאחר מפאת חוסר הזמן
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי ובדיקות גנטיות-דחוף! - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר22/10/2012בכל מקרה, לאור החלבון העוברי וגילך, הייתי מבצע דיקור מי שפיר. רצוי גם לבצע את בדיקות הדם לבדיקות הגנטיות שלא בצעת עד היום. אם אינן תקינות, ניתן תמיד לבדוק את העובר במי השפיר. בדיקת הצ'יפ הגנטי מומלצת לכל מי שיכולה לשלם עבורה. הבדיקה בודקת שברים וחסרים מזעריים בכרומוזומים, שבד"כ אינם נבדקים בשגרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
מבולבלת22/10/2012פרופס' מייזנר תודה על תשובת המהירה
ושאלה נוספת:
האם זה אומר שאני צריכה לבקש שישמרו את מי השפיר עבור הבדיקות הגנטיות שאתה ממליץ לי לעשות (שתוצאותיהן לוקחות כחודש?) הרי לא אערוך בדיקת מי שפיר כפולה.
אם התשובה היא לא, אז מה אני אמורה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר23/10/2012שמירת תאים מומלצת בכל מקרה, ובודאי במקרה שלך. זה כל הרעיון: שמירת תאים לצורך בדיקות עתידיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ברשותך שאלה נוספת
מבולבלת23/10/2012על איזה בדיקות תמליץ? בדיקות גנטיות דרך הקופה (1500 ש"ח) או צ'יפ גנטי (כ-3500 ש"ח)? אין לי אפשרות כלכלית לבצע את שתיהן. הבנתי כי שתיהן חשובות אבל על מה אפשר לוותר במקרה שלי? אם אני עושה צ'יפ זה כמו שעשיתי גם את שאר הבדיקות? (לא הבנתי מה בודקים בכל בדיקה).
המון תודה על התייחסותך המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ברשותך שאלה נוספת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר23/10/2012לא ברור לי בדיוק מהן הבדיקות הגנטיות. הצ'יפ הגנטי יקר מאד ומתבצע בד"כ כשיש איזו בעיה בעובר או סיפור קודם. בררי והתיעצי עם יועץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה בבדיקות גנטיות
מבולבלת23/10/2012היא לבדיקות שכל אישה אמורה לעשות בהתאם למוצא שלה ושל בן הזוג. מתוך 20 שהייתי אמורה לעשות עשיתי רק 5, ציסטיק פיברוזיס, איקס שביר, טייזקס, דיאוטונומיה משפחתית ו-SMA. הכל יצא תקין, אני לא נשאית. האם היית ממליץ לערוך את היתר בכל מקרה? המון תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)