מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריבוי קל של מי שפיר וקיבה קטנהלילך03/03/2008
בסקירה שביצעתי בשבוע 20 נצפתה קיבה קטנה ש"התמלאה מעט בזמן הבדיקה" עם ריבוי יחסי מי שפיר AFI20. שאלתי היא על אלו מומים זה יכול להצביע, אם בכלל והאיזה בדיקות נוספות עשויות להבהיר את התמונה? האם זה מעלה את הסיכון לתסמונת דאון? אם ישנו מום בושט, האם ניתן לטפל בו לאחר הלידה? האם נהוג לעשות הפסקת הריון בגלל מום כזה? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבה קטנה
פרופ' משה בן עמי04/03/2008שילוב של ריבוי מי שפיר וקיבה קטנה יכול להצביע על בעיה בושט או בבליעה. 20 ס"מ לא מוגדר כריבוי ויש לחזור על הבדיקה תוך מס' ימים כדי לראות שוב את הקיבה. נפח הקיבה משתנה בתדירות גבוהה ולעיתים קרובות אפילו תוך כדי סקירה הקיבה "הקטנה"מתמלאת.
בשלב זה רק לחזור על הבדיקה ורק אם ב 3 בדיקות בהפרשי זמן של מס' ימים הקיבה נראית קטנה אז יש לחשוד בבעיה. במיקרים כאלה של חשד לבעיה בושט יש מקום לשקול ביצוע דיקור מי שפיר.
כיון שהמיקרים האלה שכיחים ורובם המכריע מתברר כתקינים אין סיבה לפאניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כל כך מודה לך..
לילך04/03/2008השאלה היא מה הקשר לדיקור מי שפיר? האם זה עלול להיות קשור לבעיה כרומוזומלית?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)



