אורך צוואר הרחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורך צוואר הרחם
    יעל
    17/12/2012

שלום

אני בשבוע 24. הריון ראשון. בשבוע 13 היה דימום חד פעמי ובשבועות שלאחר מכן נצפתה המטומה. בבדיקות אחרונות אין סימן יותר להמטומה או להיפרדות קרומים.
    לפני שלושה ימים עברתי סקירה שנייה דרך הקופה שהייתה תקינה ובה נמדד, באמצעות אולטרסאונד בטני בלבד, אורך צוואר 34ממ ונכתב שהוא סגור ותקין.
    אתמול עברתי סקירה שנייה מורחבת באופן פרטי שגם היא הייתה תקינה אך נמדד אורך צוואר, באמצעות אולטרסאונד וגינלי, של 28 ממ. נכתב שהוא סגור והפה הפנימי סגור. הרופא אמר לי שהפער בין המדידות נובע מאופן המדידה השונה ושבכל מקרה אורך הצוואר תקין ואני לא בסיכון ללידה מוקדמת. המליץ על המשך מעקב רגיל אצל רופא מטפל.

ממידע שאני קוראת באינטרנט אני לומדת שאורך צוואר של 28 בשבוע 24 הוא קצר למדי.. אני מאוד חוששת. מה דעתך? האם אני בסיכון ללידה מוקדמת? איזה סוג מעקב נדרש?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אורך צוואר הרחם

הוספת תגובה

• אורך צוואר הרחם - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    18/12/2012

נכון הוא, שצוואר באורך 28 מ"מ, הנו קצר מהצפוי, אם כי עדיין בטווח הנורמה שנקבע ל 2.5 ס"מ. יש מקום לייעוץ הרופא המטפל לגבי מנוחה מוגברת והמנעות ממאמצים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו