היקף בטן קטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היקף בטן קטן
    יעל
    01/02/2013

שלום רב

אני בת 31, הריון ראשון, שבוע 30+5. בשבוע 13 היה דימום חד פעמי ולאחריו נצפתה המטומה שעד הסקירה השנייה נספגה ונעלמה לחלוטין. בדיקות דם וסקירה ראשונה ושנייה תקינות.

בשבוע 28+5 עשיתי הערכת משקל שהייתה תקינה. המדדים היו:
    BPD:
    73 ממ, מתאים לשבוע 29.2

HC:
    267 ממ, מתאים לשבוע 29.1

AC:
    240 ממ, מתאים לשבוע 28.2

FL:
    65 ממ, מתאים לשבוע 29.2

הערכת משקל: 1283

אתמול, בשבוע 30+5, בביקורת אצל רופא מעקב ההריון שלי נמדד:
    BPD:
    77 ממ, מתאים לשבוע 30+6

AC:
    251 ממ, מתאים לשבוע 29+2

לפי שני מדדים אלה נעשתה הערכת משקל של 1459.

הרופא אמר שבטן העוברית קצת קטנה אך שזה לא מדאיג במיוחד, והפנה אותי למעקב גדילה בעוד שבועיים-שלושה. אני מאוד מודאגת מכך שהבטן, שמראש הייתה קטנה במספר ימים, הגדילה את הפער בשבוע נוסף, ושלפי הערכות המשקל, בשבועיים שעברו בין הבדיקות העוברית גדלה בפחות מ- 200 גרם.. אציין גם שבטן ההריון שלי נראית קטנה יחסית לשבוע (כמות מי שפיר תקינה בכל הבדיקות עד עתה).

האם לדעתך מסתמנת התחלה של האטה בגדילה? או בעיה אחרת? איזה מעקב נדרש?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היקף בטן קטן

הוספת תגובה

• היקף בטן קטן - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    01/02/2013

הערכת משקל העובר, נגזרת מהיקף הבטן. מדידת היקף הבטן אינה קלה במקרים מסוימים התלויים בתנוחת העובר, גודל האישה וכד', ונסיון הבודק חשוב ביותר. אם הרופא שלח אותך לבדיקה חוזרת, יתכן ואינו כה בטוח בבדיקתו, ואין הדבר חייב לרמז על בעיה כלשהי. פני לבדיקה מיומנת בידיים "טובות", ואז חזרי לרופא המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו