מוקד אקוגני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוקד אקוגני
    אורנה
    06/02/2013

אני בת 28 הריון ראשון בסקירה המוקדמת נראה מוקד אקוגני בחדר שמאל. הרופא בדק היטב ועל פניו הכל נראה טוב מאוד. בבדיקת חלבון עוברי שהגיעה אחרי הסקירה היה ערך של afp 2.12 מעט גבוה הנורמה 2.0 אני בלחץ אטומי וחוששת מאוד. יש סיבה מוצדקת וברורה להלחץ ?
    תודה על תגובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוקד אקוגני

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    07/02/2013

יש סיבה טובה להירגע!
    המוקד האקוגני כממצא בודד אינו נחשב יותר לממצא פתולוגי והינו חולף לאחר הלידה. קיים בספרות דיווח על קשר בין המוקד האקוגני לתסמונת דאון, אך נדרש סימן נוסף מחשיד כדי לקבל אישור מיועץ גנטי לגבי דיקור מי שפיר.
    ערך חלבון עוברי של 2.12 נחשב לתקין בכל העולם (רמת ה AFP תקינה עד 2.5), אך משום מה, הוחלט על ידי הגנטיקאים בארץ לקחת מרווח ביטחון נוסף של גבול עליון להורמון ברמה של 2.0. צריך לבצע סקירת מערכות מכוונת למע' העצבים, דופן הבטן וכליות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' מייזנר היקר ישר כח !!!!!

אורנה
    07/02/2013

אני מודה לך מקרב לב על תגובתך המהירה והמרגיעה !!! מי שלוקח על עצמו פורום ויודע שמאחרי השורות והשאלות ישנם אנשים חרדים וחוששים שמחכים למענה מהיר ואתה עושה את "עבודתך" נאמנה פה !!! חייבת לציין שכתבתי בעוד כמה פורומים וימים עברו ואף תשובה עדיין לא קבלתי. בפורום זה יש מישהו שחושב עלינו . ושוב המון תודות על המענה והתייחסותך הרצינית ! יום נפלא ורק בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו