מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מי שפירמיה13/02/2013
שלום,
אני בהריון בשבוע 12. נכנסתי להריון כשהייתי בת 34 בדיוק.
בדיקת שקיפות עורפית תקינה (סיכוי לתסמונת דאון 1/3200).
למרות זאת, אני שוקלת לבצע בדיקת מי שפיר בגלל החשש ממומים.
אני מוטרדת מהסיכון להפלה בעקבות הבדיקה ומהיכולת שלי להצליח לנוח היטב ולהיות רגועה. יש לי כמה שאלות בנושא:
- יש לי ילדה בת שנתיים שנולדה לאחר הריון ולידה תקינים, אם כי הלידה התרחשה שבועיים וחצי לפני התאריך המשוער בירידת מים ולידה מהירה. האם עובדה זאת מציבה אותי בסיכון גבוה יותר להפלה כתוצאה מבדיקת מי שפיר?
- איך משפיעים התעטשויות ושיעולים בימים שאחרי הבדיקה - האם הם יכולים להגביר את הסיכון להפלה? (יש לי אלרגיה ונראה שעכשיו בהריון אני יותר רגישה עד כדי כך שלפעמים יש לי התעטשויות שממש גורמות לשרירי הבטן להיתפס לכ- 20 שניות כואבות)
- כמו כן, עד כמה בעייתי להידבק במחלות ויראליות (שהבת מביאה איתה מהגן) אחרי הבדיקה מבחינת החשש מזיהום וכו'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/02/2013אין לך מה לחשוש משיעול או עיטוש. בזמן הבדיקה עצמה הם בד"כ לא מופיעים...הבדיקה עצמה מהירה (20-30 שניות), צואינה כואבת בד"כ. מנסיוני, אין בעיות עם שיעול או עיטוש.
לגבי מחלות וירליות מהגן - אין קשר בינן לדיקור מי שהפיר. שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיה16/02/2013תודה על התשובה. הבדיקה עצמה לא ממש מטרידה אותי. אני שואלת לגבי היומיים שאחרי, שבהם הבנתי שצריך להיות במנוחה. עד כמה זה בעייתי להיות חולה / להשתעל / להתעטש, מבחינת הגברת הסיכוי להפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/02/2013כל מה שאת מזכירה, לא צריך לגרום להגדלת הסיכוי להפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)