תנועתיות העובר בבדיקת שקיפות עורפית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תנועתיות העובר בבדיקת שקיפות עורפית
    חנה
    30/03/2013

שלום,

שלום,
    אני בת 29, הריון ראשון ועשיתי בדיקת שקיפות עורפית בשבוע 12+3. הבדיקה הייתה תקינה- שקיפות 1.18 מ"מ והודגם גשר אף.

דבר אחד שמטריד אותי הוא שבמהלך הבדיקה העובר כמעט ולא זז בניגוד לסיפורים ששמעתי מהריוניות אחרות. העובר פתח וסגר את כף ידו מספר פעמים ואף ראינו אותו מתמתח, אבל הוא ממש לא קיפץ, התהפך וזז כמו בסיפורים. הרופאה אף ניסתה להזיז אותו מעט כדי שהתנוחה למדידה תהיה מושלמת ונאלצה "להציק" לו כמה פעמים עם המתמר כדי שיזוז מעט.

האם זה תקין? אני מוטרדת מאוד מכך שאולי העובר סובל מהיפוטוניה או משהו בסגנון.

האם בשבוע זה אחנו מצפים לתנועתיות רבה? יכול להיות שהוא ישן (יש להם מחזורי שינה ועירות בשבוע 12)?

תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תנועתיות העובר בבדיקת שקיפות עורפית - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    01/04/2013

חנה חג שמח,
    העוברים נוטים לישון 90% מהזמן. לכן, אם העובר לא זז במהלך מספר דקות של בדיקה, כולל נסיונות הערה - אין בכך להצביע על אי תקינות שלו או על היפוטוניה. שם המשחק הוא סבלנות, ועוד תראי היטב בסקירה המוקדמת כיצד הוא זז וקופץ ועושה כל מה שתרצי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המרגיעה!

חנה
    01/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו