מיעוט מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיעוט מי שפיר
    יעל
    04/04/2013

שלום רב

אני נמצאת בשבוע 39+5. אתמול בבדיקה שגרתית אצל הרופא הוא זיהה שיש מיעוט מי שפיר (לא ציין כמות) וכן שהשלייה בדרגה 3 ויש הסתיידויות. הוא הפנה אותי למיון ואמר שאם הממצאים יהיו זהים יעשו לי זרוז. במיון נעשה מוניטור שהיה תקין לחלוטין ובאולטרסאונד נצפו תנועות והרופאה אמרה שכמות המים תקינה ושחררה אותי. אמרה שלא מתייחסת לבשלות השליה ושאין לכך משמעות רבה בשלב זה. במכתב הסיכום ראיתי שנכתב כמות מים תקינה AFI-8, וכמות נוזל כיס מקסימלי 5. ממה שאני יודעת 8 זה קצת נמוך...
    מה הטווח התקין בשבוע בו אני נמצאת? במדידות קודמות, לפני חודש ויותר, כמויות המים שנמדדו אצלי נעו בין 12 ל 15- האם זו ירידה דרסטית בהתחשב בגיל ההריוi?
    הבנתי שיש לא מעט טעויות במדידת כמות המים ואני חוששת ממצב בו כמות המים למעשה אף נמוכה ממה שנמדד במיון. אני אמורה לחזור לביקורת בעוד 3 ימים, בשבוע 40. האם במידה ואכן יש מיעוט מים יכול להיגרם נזק בזמן זה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיעוט מי שפיר

הוספת תגובה

• מיעוט מי שפיר - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    10/04/2013

לא הצלחתי לקרוא את סוף מכתבך. בכל מקרה לא נראית לי כל בעיה במספרים שציינת. יש לקחת בחשבון את העובדה, שבשלהי ההריון כמות המים פוחתת משמעותית לקראת הלידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו