אגן כליה מורחב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אגן כליה מורחב
    אם לתאומים
    17/05/2007

ערב טוב
    בבדיקת סקירה מוקמת שערכתי בשבוע 15 להריון עם תאומים-בשקים נפרדים ,נתגלה כי לאחד העוברים אגן כליה ימני "גבולי" -2.5 מ"מ ואגן כליה שמאלי תקין-1.9 מ"מ ,לעובר השני ערכים תקינים של גודל אגני כליות. מעבר לכך לא נמצאו ממצאים חריגים בבדיקה הכל היה תקין.
    ביצעתי שקיפות עורפית שיצאה תקינה עם ערכים של 0.9 מ"מ שקיפות לכל אחד מהעוברים.
    כיום אני בת 34.5 ובלידה אהייה בת 35 .
    א. מהם ערכי אגן כליה הנחשבים לנורמלים בשבוע 15 להריון?
    ב. האם אגן כליה מורחב מרמז על בעיה כרומוזאלית המצריכה דיקור מי שפיר?
    ג. האם מומלץ לבצע אולטראסאונד נוסף לפני סקירה מורחבת ע"מ לראות האם האגן גדל או קטן בהמשך?
    חשוב לי להדגיש כי משיטוט בפורומים גיליתי שחלק מהרופאים מציגים גבול עליון תקין של 2.9 מ"מ-3 מ"מ לאגן כליה אם כך מדוע אמר לי הרופא כי 2.5 ממ זה הערך הגבולי העליון?
    תודה מראש על התשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אגן כליה מורחב

הוספת תגובה

• אגני כליות מורחבים לעובר

ד''ר יורי פרליץ
    19/05/2007

ערכי אגני כליות תקינים עד 4 מ"מ עד שבוע 20, 5 מ"מ עד שבוע 30 ו 7 מ"מ אח"כ. לכן, אין חריגה כלשהי או הרחבת אגני כליות בבדיקה שלך. יותר מזה, גם אם אגן כיליה הייה מורחב מעט וכל יתר הסקירה תקינה, אין עליה בשיעור המקרים של תסמונת דאון במקרה זה.
    הייתי מציע בנוסף למעקב ההריון הרגיל, סקירת מערכות נוספת בין 20-24 שבועות הריון, במסגרתה יבדוק הרופא את כליות העוברים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

אם לתאומים
    19/05/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו