מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיסרי? מחכה לתשובה......מירי20/05/2007
בוקר טוב, הנני נמצאת בשבוע 35+2 הריון שני...
ההריון הראשון התחיל בלידה רגילה והסתיים בקיסרי- הסיבות העיקריות היו מחוסר התקדמות הלידה (הילד לא עבר את הספינות ),הפתיחה הייתה רק 3, והמחיקה 80%, למרות שעברו כמעט 10 שעות מתחילת ירידת המים...וכמובן האטת דופק עובר התינוק.(אציין גם שאני טלסמית מיינור וההמוגלובין שלי ירד ל-7 בלידה הנ"ל ולא יכולתי להניק בכלל-חוסר חלב). אני מאוד מפוחדת ומתלבטת לגבי הלידה הזאת..לא בטוחה שיש לי עם מי להתייעץ..רוב סביבתי "רוצים " שאלד שוב בקיסרי..בשביל לסיים את זה כמה שיותר מוקדם, אני ממש עצובה ולחוצה -לא רגועה רוצה שהכל יהיה בסדר..(אני לא מאמינה בגוף שלי יותר- האם יש נשים שלא יכולות ללדת רגיל?) הרופא שלי טוען שאני מחליטה -שאולי ביה"ח בו ילדתי הוא "בית חרושת ליולדות" ורצו ל"היפתר" ממני מהר ולכן עשו לי קיסרי...ומצד שני רוצה שאבוא אליו ללידה פרטית בביה"ח בו הו מיילד ושהוא יעשה לי קיסרי- אני רק צריכה להחליט..קיסרי או לא. אני בלחץ- יש טוענים שנכנסתי להריון מוקדם מידי (5 חודשים אחרי הראשון..),ולכן יש חשש שהצלקת (של הניתוח ה-1 תיפתח) אני מבחינתי לא הבנתי -צלקת של הבטן או צלקת של תוך הרחם..אני מבולבלת..האם אפשר לעזור לי? לייעץ? לכוון אותי לאדם שיחליט בשבילי מה לעשות? שמישהו/י יבדוק את הצלקת ויגיד מה מצבה...כי יש שינוי בה..היא קצת נפוחה מנופחת כמו קשית..ומאוד מגרדת ,מתחילת ההריון היא הייתה מגרדת..(הצלקת של הבטן)..בבקשה ענו לי .-למי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה נרתיקית לאחר ניתוח קיסרי
ד''ר יורי פרליץ20/05/2007יש לך סיכוי של כ 70% ללדת בלידה נרתיקית, במידה ותנסי.
היתרונות של לידה נרתיקית: החלמה מהירה יותר, אין סיבוכי ניתוח בלידה זו או סיבוכים מיילדותיים/ניתוחיים בלידות הבאות (כגון: ברוב המקרים לידה שלישית מבוצעת בניתוח קיסרי במידה והשניים הקודמים בניתוח, שילית פתח, שיליה נעוצה ועוד).
החסרונות: קרע ספונטני של הרחם בשכיחות של כ 1/500, שיחייב ניתוח חרום לתיקון הקרע, (אין סיכון לקרע של הרחם בניתוח קיסרי מתוכנן), עליה בשיעור פגיעה חימצונית לעובר כתוצאה מהקרע ברחם ב 1/2500 נסיונות, ועליה של התמותה העוברית בכ 3/10,000 נסיונות ללידה נרתיקית לעומת ניתוח קיסרי מתוכנן לפני תחילת הלידה.
אלה המספרים "היבשים". באופן כללי, הן נסיון לידה רגילה והן ניתוח קיסרי מתוכנן הם אירועים די בטוחים, ויש גם שיקולים לא רפואיים נטו שאת צריכה לשקול. לדוגמא: הרצון לחוות לידה רגילה.
לצלקת על הבטן אין שום קשר לסוג הלידה. הצלקת הרחמית היא הקובעת. יש אפשרות לבדוק את עוביה באולטרהסאונד ביחד עם קיר שלפוחית השתן (צריכה להיות בעובי של 5-6 מ"מ מינימום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה -התעודדתי קצת. נתת לי תקווה...
מירי20/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)