קיצור צוואר הרחם ופנלינג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיצור צוואר הרחם ופנלינג
    דלית
    18/11/2013

שלום רב,
    אני נמצאת בשבוע 28 להריון יחיד , בעברי לידה מוקדת של תאומים שבוע 23 בשל התקצרות הצוואר , ב10 ימים האחרונים צוואר הרחם שנמדד נע בין 27-30 ממ , כאשר בבדיקה האחרונה בהפרש של כמה ימים מהבדיקה הקודמת נצפה צוואר 27 ממ ובנוסף פנלינג 11 ממ , לציין כי אני נמצאת בשמירה ומטופלת בפרסולט, פרוגסטרון וקיבלתי גם צלסטון לאחרונה בשל עברי , האם ייתכן שינוי כזה בין הבדיקות בהפרש של 3 ימים? ( הפנלינג לא היה קיים לפני) האם זה מעמיד אותי בסיכון גבוה ללידה מוקדמת ? אשמח לתשובתכם , תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קיצור צוואר הרחם ופנלינג

הוספת תגובה

• קיצור צוואר הרחם ופנלינג - תגובה

ד``ר רון ברדין
    25/11/2013

דלית שלום רב
    קשה להתייחס לפער קטן זה כפקטור בודד הקשור בהעלאת סיכון . כשלעצמה התקצרות בין 27 ל 30 ממ לא משמעותית ובכלל הפנלינג למעשה לא קיצר את צוואר הרחם. אם הבדיקות לא בוצעו על ידי אותו בודק אף לכך יש השפעה. מהלך ההריון בעברך הוא כידוע לך גורם סיכון אך את מעבר לשבוע 23 וכאמור צוואר הרחם לא התקצר משמעותית. בכל מיקרה אני מניח שאת במעקב מוגבר נוכח סיפור הרקע שלך. את מוזמנת להיעזר בפורום הריון בסיכון שבפורטל זה ובכלל מעקב בתאום עם מרפאת הריון בסיכון אותו את בטח מבצעת
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו