ריבוי קל של מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריבוי קל של מי שפיר
    לילך
    31/03/2008

בסקירה מורחבת שעשיתי בשבוע 22 הכל נראה תקין פרט לריבוי קל של מי שפיר (AFI=21). בעקבות כך הפנה אותי הרופא להעמסת סוכר של 100, אקו לב עובר ויעוץ גנטי. האם תוכל לומר לי מה ההיגיון שעומד מאחורי זה? ומה לעשות קודם? הרי אם באמת יתגלה שיש לי סוכרת הריונית אז זה משנה את התמונה ואת הבדיקה הזאת עושים רק בשבוע 26.
    לעומת זאת יכול להיות שבעוד שלושה שבועות כמות המים תהיה תקינה (לא?). ומה כבר יכולים ליעץ לי? לבצע בדיקת מי שפיר בשבוע מתקדם ביתר?! תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי קל של מי שפיר

הוספת תגובה

• אשמח אם תענו לשאלתי..

לילך
    08/04/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללילך

פרופ` ישראל מייזנר
    14/04/2008

ריבוי קל של מי שפיר אינו משמעותי בד"כ אך כיון שריבוי מים קשור בסיכון יתר למומים בעובר, החליט הרופא לבדוק בזהירות יתר את העובר. ריבוי מים קשור עם סוכרת, ולכן נשלחת להעמסת סוכר. כמו כן, קיים קשר למומי לב ולבעיות כרומוזומליות או אחרות, ולכן היעוץ הגנטי. בדיקת מי שפיר תתכן גם בשבוע מתקדם, אם כי מומלץ לא באינטרוול בין שבוע 22-28.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו