מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה שקיפות וסקירהליאן07/04/2008
שלום לפני שלושה שבועות עשיתי שקיפות ואתמול סקירה ויש לי שאלות ביחס לכך?
הריון תאומים לאחר יפרה, הריון ראשון ואני בת 27.
אצל העובר שיצא שקיפות גבוהה יחסית 2.2 ולפי גיל ושקיפות 1:1500 בסקירה יצא הכל בגדר הנורמה , הרופא בדק את קפל העור הצווארי ואמר שהוא נמוך ותקין לחלוטין! כמו כן נמדדה עצם ירח וגשר אף!!!, אצל העובר השני שהשקיפות שלו 1.9 והסיכוי לפי גלי ושקיפות 4000, בסקירה אצלו התגלה RPUV= RIGH PERSISTENT UMBILICAL VEIN.אך שאר המצאים תקינים!!! הרופא אמר שלא מדובר במום שכן אין לדבר משמעות לאחר הלידה! הוא המליץ לי לחזור ליעוץ גנטי רק כדי לבדוק האם זה משנה את הסיכוי בשקיפות! אך לפי דבריו לפי נתוני השקיפות הסקירה וגילי ( 27) הוא אינו רואה סיבה לבצוע מי שפיר, האם זה דבר שכיח לראות שנסתם הוריד הימני ולא השמאלי?
מה דעתך בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
ליאן10/04/2008ניראה שלא יודעים בוודאות מי מהעוברים זה מי, כלומר עשיתי שקיפות לשניהם ואחי כמה שבועות שקיפות לשניהם, איך יכולים לדעת איזה תוצאה של השקיפות יצאה למי? עכשיו אחרי הסקירה אני יודעת להבדיל בגלל העורק הטבורי אבל אני לא יודעת למי לשייך את התוצאה של השקיפות שנעשתה שבועות לפני?
האם המנחים יכולים להעיד או שמה הם זזים כל הזמן?
האם גודלם? בשקיפות אחד היה גדול מהשני ביומיים לערך, האם הפער יכול להישמר?אני אשמח אם תענו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
ורד קלנר15/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
פרופ` ישראל מייזנר15/04/2008בד"כ יש לציין את מיקום כל עובר על מנת לדעת איפה כל אחד נמצא. מיקום שקי ההריון אינו משתנה. העוברים בתוך השקים יכולים לשנות תנוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
פרופ` ישראל מייזנר15/04/2008בנחלט יתכן שהוריד יכול להיות משמאל והדבר בד"כ אינו מלווה בבעיות כלשהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנטונת
ליאן16/04/2008ממספרים עוברים לפי הסדר שלהם, כלומר עובר מספר אחד זה שיותר קרוב לנרתיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
פרופ' משה בן עמי22/04/2008זה לא שכיח אך אם הסקירה ובדיקת לב העובר תקינה אין צורך בברור נוסף
פרופ` ישראל מייזנר29/04/2008PRUV מתייחס לוריד טבורי הנמצא מימין וכיס המרה אמצעית לו. הממצא בדר"כ ללא בעיות, אם כי קיימים מספר דיווחים על בעיות כרומוזומליות ואחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)