הרחבה דו צדדים של אגני כליה בסקירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבה דו צדדים של אגני כליה בסקירה
    ליטל
    24/04/2014

שלום
    בסקירה ראשונה נצפו אגני כליה גבוליים דו צדדית 4 מ"מ בסקירה שניה 7 שבועות לאחר מכן הם כבר היו מורחבים 7 ו-7.7 הרופא אמר שאין צורך בבדיקת מי שפיר כיוון שעשיתי את בדיקת הnipty (בדיקת דם במקום דיקור) שיצאה תקינה נקבע לי תור לסקירה מכוונת בשבוע 28

הרופא שעשה את הסקירה היה נשמע רגוע, ואמר שסביר להניח שזה כלום, וגם אם יש משהו זה בד"כ עובר עם טיפול אנטיביוטי בעוד רופא המעקב שלי הלחיץ אותי מאוד

רציתי לדעת מה ההשלכות של ממצא כזה במקרים הגרועים והפחות גרועים ומה עוד ביכולתי לבדוק ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרחבה דו צדדים של אגני כליה בסקירה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    25/04/2014

הרחבה מהסוג שתיארת, הנה ככל הנראה ממצא פיזיולוגי בגבול הנורמה, הנובע מהתכווצויות של השריר החלק בשופכנים, המונעות מעבר רציף של השתן מהכליה לשלפוחית. התכווצויות אילו הן תהליך נורמלי, היכול להיות מעט מוגזם, ולכן ההרחבה גדלה עם המשכות ההריון. הערכים שציינת, הם ערכי גבול הנורמה העליון. נדרש מעקב אולטראסאונד אחר אגני הכליות, מידי מס' שבועות. אם הממצאים מחמירים, יש להפנותך ליחידת אולטראסאונד בבית החולים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי תדירות המעקב

ליטל
    25/04/2014

תודה על תשובתך, יש לי עוד שאלה קטנה הצלחתי להשיג תור לסקירה מכוונת רק בעוד 3 שבועות כאשר הסקירה הייתה לפני חודש, כלומר הבדיקה לאחר הסקירה השניה בה ההרחבה גדלה ל-7-7.7 תהיה רק בשבוע 28 בחלוף 7 שבועות

האם לקבוע תור נוסף באופן פרטי מיידית או שניתן להמתין לתור בעוד 3 שבועות ?

שכחתי לציין שמדובר בנקבה אם יש שינוי בתשובתך...

תודה ושבוע טוב
    ליטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי תדירות המעקב - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    25/04/2014

אין קשר ברור למין העובר, למרות שמקובל להניח שזכרים נפגעים יותר. הייתי חוזר על הבדיקה לאחר חודש ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת על ההטרדה

ליטל
    25/04/2014

אך לא הבנתי מתשובתך, האם ישנה דחיפות ללכת לרופא באופן פרטי בימים הקרובים (כעבור חודש מהסקירה) או שניתן להמתין לתור שנקבע לי דרך הקופה בעוד 3 שבועות ואז זה יהיה בחלוף 7 שבועות מהסקירה ???

פשוט לא הצלחתי להשיג תור מוקדם יותר לסקירה מכוונת דרך הקופה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת על ההטרדה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    26/04/2014

להערכתי, ניתן להמתין, אך הכל תלוי במידת החרדה שלך. אין לי ספק, כי בדיקה מוסמכת כעת, תוכל להוריד מסף החרדה שלכם, שכן קשת הממצאים אינה כה "מפחידה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו