הרחבת אגני כליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבת אגני כליות
    ליאת
    31/05/2014

שלום, אני בהריון שני עם עובר ממין נקבה
    בסקירה הראשונה שבוע 15 אני כליות היו 4 מ"מ דו"צ
    סקירה שניה שבוע 22 7.7, 7 מ"מ
    סקירה מכוונת שבוע 26 6.5, 6.2
    סקירה מכוונת שבוע 30 9.5,9.7 אורטרים 5 מ"מ הרופא שביצע את הסקירה אמר שלאור הרחבת האורטרים ומגמת העליה בין בדיקה לבדיקה הוא חושב שמדובר ברפלוקס.
    בכל הבדיקות נמצא כי הפרנכימה שמורה ולא מנצאו כל ממצאים נוספים במערכת השתן
    נשלחתי לייעוץ גנטי, אקו לב עובר וסקירה מכוונת נוספת. אצל היועץ הגנטי לפני יומיים, קיבלתי תחזיות קודרות לראשונה, כל העת התייחסו לעניין בקלות והיועץ הגנטי דיבר איתי על תרחישים גרועים לרבות הפסקת הריון ביקש ממני להקדים את הסקירה המכוונת כך שתבוצע בשבוע 32 הוא הפנה את בעלי לבדוק שני גנים שיצאו לא תקינים בבדיקות גנטיות של אחותו (דיסאוטונומיה משפחתית וקונקסין) וזאת על אף שאצלי בדיקת הגנים הללו לפני ההריון יצאה תקינה. הוא הפנה אותי ואת בעלי לאולטרסאונד בכליות שלנו מסיבה שאינה ברורה לי וגם לא הצלחתי להבין מדבריו את הצורך. ואמר שאם הסקירה המכוונת הבאה תניב תוצאה של למעלה מ-10 מ"מ (הידרונפרוזיס) עלי לבצע דיקור מי שפיר לרבות ציפ גנטי בשבוע 32-33. אציין כי ביצעתי בשבוע 12 בדיקת (nipt) בדיקת דם במקום דיקור לגילוי תסמונת דאון של הרמוני שיצאה תקינה

יש לי תור לאקו לב בשבוע הבא, ותור לייעוץ עם נפרולוג ילדים בבית החולים בעוד 10 ימים.

מאז יום חמישי אני לא ישנה בלילות אני בוכה כל היום, אני לא מבינה מה המשמעות של הדברים שנאמרו לי, איך להתייחס לכך שכל רופא אומר משהו אחר חלק מהרופאים מתייחסים לעניין בביטול וכעניין פעוט חלק מדברים על תחזיות קודרות וילד חולה כליות כל חיו איך אני אמורה להתמודד עם אינספור בדיקות בשבוע כ"כ מתקדם. האם יש סיכוי כי ההרחבה תרד בסקירה מכוונת? מה הסיכוי כי ההרחבה תגדל למימדים חמורים עד שיביאו להרס הפרנכימה בשבועות שנותרו? האם גם לאחר הלידה ההרחבה עשויה להמשיך לגדול? מהן באמת התחזיות במקרה כמו שלי לצורך בהפסקת הריון? האם יכולה להיות הרחבה של מעל 10 מ"מ שמסתדרת מעצמה או נעלמת לאחר הלידה ללא כל טיפול?

אנא הסבירי לי על מנת שאוכל להחזיר את הצבע לפני עד שאגיע לכל התורים והבדיקות שקבעתי

תודה
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת אגני כליות

הוספת תגובה

• הרחבת אגני כליות - תגובה

ד``ר רון ברדין
    31/05/2014

ליאת שלום רב
    ראשית מידע מפורט ומלא נתת מה שיאפשר התייחסות לשאלותייך
    לגופו של עניין אתחיל עם זה שהרחבה של אגני הכליות בעובר נימנה על השכיחים שבמימצאים שפוגשים בבדיקות האולטרהסאונד. ישנן הגדרות לרוחב אגנים בהתאם לשבועות . בכל הבדיקות שביצעת לא מדובר בהרחבה בדרגת חומרה חמורה . בשסקירה מוקדמת גבולי בסקירה מאוחרת מעט מעל גבול התקין ובביקורת בשבוע 30 הרחבה קלה
    סיבות שונות להרחבה -לא ניכנס אליהן .רפלוקס יכול לבוא בחשבון אך לא ניתן כעת לקבוע בודאות. המימצאים המעודדים הם שרקמת הכלייה ניראית תקינה לכל אורך הדרך
    נישלח למספר ייעוצי בירור שלמרות ש" הכניסו "אותך ללחץ לא קיצרו פינות וטוב שכך. אקו לב , ייעוץ גנטי. ייעוצים מטבעם נותנים טווח אפשרויות מחסר המשמעות עד לאופציה הקיצונית ובמקרה שלך הודכרה אופציית הפסקת הריון .עם זאת מהנתונים שצרפת עד עתה אין כל סיבה לחשוב על כך. טוב שבדיקת NIPT והיתה תקינה אך מי שפיר בשילוב עם ציפ גנטיכפי שנאמר לך נותן תשובה הרבה יותר מלאה. שלא קשור בתסמונת דאון .ייעוץ עם נפרולוג חשוב לא בגלל המימצא ( שוב איננו חמור) אלא לקבל מושג על הצפוי אחרי הלידה ומה בדיקות הבירור.
    לסיכומו של עניין מימצאי בדיקת האולטרהסאונד בהחלט אינם בדרגת חומרה קשה!! עם זאת השלימי הבירור על פי ההנחיות שקיבלת וביקורת אולטרהסאונד כשלשה שבועות מהבדיקה המכוונת שקיבלת תתן כיוון
    מהנתונים שנתת ניראה שאת בהחלט יכולה לישון בלילה
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך המפורטת

ליאת
    31/05/2014

אני מאוד מעריכה זאת
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך המפורטת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    31/05/2014

בשמחה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו