דיקור מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיקור מי שפיר
    מיכל
    02/07/2014

שלום רב,
    אני בהריון בשבוע 17, בת 36. בהריון הראשון שלי נמצא עובר בעל תסמונת דאון ובעקבות כך הפסקתי את ההריון. בהריון הנוכחי (השלישי) ערכתי את בדיקת הדם המאתרת תסמונת דאון והיא יצאה תקינה לגמרי. כמו כן, בסקירת המערכות המוקדמת הכל היה מושלם. שאלתי היא האם כדאי לי בכל זאת לבצע דיקור מי שפיר, אך ורק לצורך הצ'יפ הגנטי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיקור מי שפיר

הוספת תגובה

• דיקור מי שפיר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    03/07/2014

מיכל שלום רב
    למענה מלא לשאלתך קצה היריעה כאן. מומלץ לך לבצע ייעוץ גנטי בנושא להבין יתרונות ומגבלות בדיקת הצ'פ. כמו כן בדיקת מי השפיר כשלעצמהנותנת מידע על 23 זוגות הכרומוזומים ולא מתייחס רק לדאון..
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור מי שפיר - תגובה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    03/07/2014

מיכל בוקר טוב, עלייך להביא בחשבון כי בדיקת מי השפיר בודקת 23 זוגות כרומוזומים, אל מול 5 בלבד בבדיקת הדם. בדיקת הדם אינה אבחנתית אלא בדיקת סקר. אם התשובה בבדיקת הדם אינה טובה - עלייך לעבור דיקור מי שפיר בכל מקרה. הייעוץ עליו כדאי לך להסתמך הוא לגבי הצ'יפ הגנטי שאינו נבדק בבדיקת הדם אלא בבדיקת מי השפיר בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור מי שפיר - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    03/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו