מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כליה ימנית קטנה יותראירנה03/07/2014
שלום,
אני בהריון אחרי IVF (הרבה מאוד IVF-ים) . ביצעתי סקירה מוקדמת בקופה בשבוע 15.1 הכל היה תקין חוץ מגודל כליה ימנית: רשום כליה שמאל 12 *6 וכליה ימנית 7.7*3.6 . הומלץ ביצוע סקירה מוונת עוד 3-4 שבועות.
בנוסף יש פרמטרים בעוברית שקטנים בכמה ימים מאשר 15.1 :
ממוצע גיל ההריון לפי FL ו HC הוא 14.5
Femur מתאים 14.4, HC מתאים ל 15.0
OFD 37.1
BPD מתאים ל 14.5,AC מתאים ל 14.3
אני מאוד דואגת בגלל הכליות ,
שקיפות 0.9 , אין לאף אחד במשפחה בעיה עם כליות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה שאלה
אירנה06/07/2014שלום רב ,
מקפיצה את השאלה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכליה ימנית קטנה יותר - תגובה
ד``ר רון ברדין08/07/2014אירנה שלום רב
אכן כלייה ימנית קטנה לשבוע הריון. כלייה שמאל מתאימה בגודלה. ללא ספק , ראוייה ההמלצה שקיבלת לביצוע ביקורת המכוונת לכלייה הקטנה. חשיבות הבדיקה בהערכה חוזרת של מראה הכלייה , מיקומה , המרקם שלה, גודלה והאם שינוי מבדיקה קודמת . מראה הכלייה השמאלית ( זו שגודלה תקין ) בהתאם ניתן להתחיל לדון על אפשרויות בירור ומשמעויות .
נישמח לעידכון ממך לתוצאות הביקורת ובהתאם נתייחס. אציין שבמרכז שלנו בבית החולים נשים במרכז רפואי בלינסון אנו מבצעים בדיקות כאלה תוך שילוב רופא נפרולוג ילדים לדיון בהתאם למימצאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך סקירה מכוונת כליות
אירנה22/07/2014שלום,
בהמשל לשאלה קודמת עשיתי סקירה מכוונת כליות.
מדידות העובר מתאים בדיוק לשבוע 18.1 (וזה בדיוק איפה שאני נמצאת) .
לב תקין לחלוטין (עוד לא עשיתי אקו לב שהמליצו ליתר ביטחון).
כליה שמאלית 16 על 9 מרקם כליתי שמור
כליה ימנית11 על 6 אקוגנית (גדלה פי 2 ב3 שבועות) אבל מרקם לא ברור ולכן המליצו על בדיקה סונוגרפית בבית חולים ואני מאוד דואגת מה זה אומר אקוגנית (כי מבחינת גודל אני מקווה שהיא תהיה בסדר כי גדלה )
והרופא לא ראה אותה בהתחלה רק כאשר עשה וגינלית (אולי בגלל משקל יתר שלי) ועובר הסתובב אז הצליח לראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך סקירה מכוונת כליות - תגובה
ד``ר רון ברדין22/07/2014אירנה
יש קשי להתייחס בצורה עניינית להתרשמות מאקוניות כלייה אחת על פי המלל בלבד. הכלייה הימנית עדיין קטנה לשבוע
אכן מומלץ שתבצעי את הבדיקה החוזרת בבית חולים שלישוני להגדרת המימצאים אולי ברור יותר וייעוץ בהתאם עם נפרולוג ילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)