כליה ימנית קטנה יותר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כליה ימנית קטנה יותר
    אירנה
    03/07/2014

שלום,
    אני בהריון אחרי IVF (הרבה מאוד IVF-ים) . ביצעתי סקירה מוקדמת בקופה בשבוע 15.1 הכל היה תקין חוץ מגודל כליה ימנית: רשום כליה שמאל 12 *6 וכליה ימנית 7.7*3.6 . הומלץ ביצוע סקירה מוונת עוד 3-4 שבועות.
    בנוסף יש פרמטרים בעוברית שקטנים בכמה ימים מאשר 15.1 :
    ממוצע גיל ההריון לפי FL ו HC הוא 14.5
    Femur מתאים 14.4, HC מתאים ל 15.0
    OFD 37.1
    BPD מתאים ל 14.5,AC מתאים ל 14.3
    אני מאוד דואגת בגלל הכליות ,
    שקיפות 0.9 , אין לאף אחד במשפחה בעיה עם כליות
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כליה ימנית קטנה יותר

הוספת תגובה

• מקפיצה שאלה

אירנה
    06/07/2014

שלום רב ,
    מקפיצה את השאלה שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כליה ימנית קטנה יותר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    08/07/2014

אירנה שלום רב
    אכן כלייה ימנית קטנה לשבוע הריון. כלייה שמאל מתאימה בגודלה. ללא ספק , ראוייה ההמלצה שקיבלת לביצוע ביקורת המכוונת לכלייה הקטנה. חשיבות הבדיקה בהערכה חוזרת של מראה הכלייה , מיקומה , המרקם שלה, גודלה והאם שינוי מבדיקה קודמת . מראה הכלייה השמאלית ( זו שגודלה תקין ) בהתאם ניתן להתחיל לדון על אפשרויות בירור ומשמעויות .
    נישמח לעידכון ממך לתוצאות הביקורת ובהתאם נתייחס. אציין שבמרכז שלנו בבית החולים נשים במרכז רפואי בלינסון אנו מבצעים בדיקות כאלה תוך שילוב רופא נפרולוג ילדים לדיון בהתאם למימצאים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך סקירה מכוונת כליות

אירנה
    22/07/2014

שלום,
    בהמשל לשאלה קודמת עשיתי סקירה מכוונת כליות.
    מדידות העובר מתאים בדיוק לשבוע 18.1 (וזה בדיוק איפה שאני נמצאת) .
    לב תקין לחלוטין (עוד לא עשיתי אקו לב שהמליצו ליתר ביטחון).
    כליה שמאלית 16 על 9 מרקם כליתי שמור
    כליה ימנית11 על 6 אקוגנית (גדלה פי 2 ב3 שבועות) אבל מרקם לא ברור ולכן המליצו על בדיקה סונוגרפית בבית חולים ואני מאוד דואגת מה זה אומר אקוגנית (כי מבחינת גודל אני מקווה שהיא תהיה בסדר כי גדלה )
    והרופא לא ראה אותה בהתחלה רק כאשר עשה וגינלית (אולי בגלל משקל יתר שלי) ועובר הסתובב אז הצליח לראות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך סקירה מכוונת כליות - תגובה

ד``ר רון ברדין
    22/07/2014

אירנה
    יש קשי להתייחס בצורה עניינית להתרשמות מאקוניות כלייה אחת על פי המלל בלבד. הכלייה הימנית עדיין קטנה לשבוע
    אכן מומלץ שתבצעי את הבדיקה החוזרת בבית חולים שלישוני להגדרת המימצאים אולי ברור יותר וייעוץ בהתאם עם נפרולוג ילדים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו