היקף ראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היקף ראש
    קרן
    12/09/2014

שלום,

בת 44, הריון ספונטני, עבר של הפלות מוקדמות, נמצאת במעקב אולטרסאונד חודשי על-ידי רופאים מומחים להריון בסיכון (בארה"ב).
    עד כה כל הבדיקות תקינות (בדיקת דם החדשה verifi תקינה, שקיפות עורפית תקינה, חלבון עוברי תקין, סקירות בשבועות 15+4, 19+4, 24+4, 27+4 תקינות, בדיקות סכרת תקינות)
    התייעצתי אתכם לאחר הסקירה האחרונה לגבי גודל ראש העובר וכמות מי השפיר ואמרתם לי ששמכיוון שכל העובר גדול ונשללו מומים בסקירות ובבדיקות שסביר שהכל בסדר. השבוע, שבוע 30+1, שוב עשיתי אולטרסאונד (הפעם אצל טכנאית) והמדדים מצביעים על עובר הרבה פחות גדול מאשר בשבוע 27+4 (מדד ה BPD ירד מ 77.7 ל 76.1 למשל, ולעומתו מדד היקף הראש HC עלה) ואני תוהה האם טעויות מדידה יכולות להיות כל כך משמעותיות (הרופאה בסקירה של ה 27+4 ממש לא ניסתה למצוא את הנקודות האופטימליות וכל הזמן רק פטפטה ואמרה שהכל נפלא). אשמח לשמוע את חוות דעתכם אם יש כאן משהו מעורר דאגה. אכתוב קודם את הביומטריה משבוע 30+1 ואחר כך משבוע 27+4.

בסקירה האחרונה בשבוע 30+1 הביומטריה של העובר:
    BPD 76.1 תואם שבוע 30+6
    HC 297 תואם שבוע 32.3
    AC 274 תואם שבוע 31+3
    FL 59.1 תואם שבוע 30+4
    העובר שוקל 1717 ג' לפי BPD, AC,FL (קצת מעל הממוצע לשבוע זה)
    1772 ג' לפי HC,AC,FL (בסביבות אחוזון 60)
    אינדקס מי שפיר AFI=16.5
    הודגמו כל האיברים, נבדקו תנועות נשימה ולא נמצאו ממצאים חריגים

ביומטריה בשבוע 27+4:
    BPD 77.7mm מתאים ל 31+1
    HC 280.1mm מתאים ל 30+5
    AC 248.7mm מתאים ל 29+1
    FL 54.7mm מתאים ל 28+6
    HUM 54.0mm מתאים ל 31+4
    משקל העובר 1374 גרם, אחוזון 78.
    הודגמו כל האיברים, נבדקו תנועות נשימה והכל נראה בסדר ללא ממצאים חריגים. כמות מי שפיר AFI=20 בתוך הנורמה.

אני שוב רוצה שציין ששתי הבדיקות נערכו במקומות שונים: בשבוע 27+4 על-ידי רופאה במרפאה להריון בסיכון גבוה עם מכשירים משוכללים (אך לא בדקדקנות מבחינת המאמץ לדייק במדידה עצמה, לפי מה שהתרשמתי. עוד אוסיף כי בשבוע 24+4 בסקירה על-ידי רופא אחר להריון בסיכון, עם אותם מכשירים, העובר היה גדול רק ב 6 ימים ב BPD ובשבוע ויומיים במדד ה HC). הבדיקה בשבוע 30+1 נערכה על-ידי טכנאית אולטרסאונד במרפאה של הרופא הרגיל שלי. מדובר בטכנאית מנוסה, אך במכשיר פחות משוכלל, וביקשתי ממנה לנסות לדייק במדידה בגלל שהעובר היה נראה מאד גדול בפעם הקודמת. אני לגמרי מבולבלת מהפערים.
    אשמח לחוות דעתכם - האם גודל הראש בעייתי? מה מסביר את הפערים? והאם אני צריכה לדאוג ולבקש בדיקות נוספות?
    תודה רבה!
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש

הוספת תגובה

• היקף ראש - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    15/09/2014

קרן שלום,
    הבנתי מפנייתך, שהמדידות שמתבצעות בעוברך בעייתיות, מבחינת מבצעי הבדיקות. בכל מקרה, המדידות של שבוע 30+1 בגדר הנורמה, וראש עובר הגדול בשבועיים, אינו בעייתי. מומלץ כמובן, מעקב גדילה אך לא נראה לי כי קיימת בעיה אמיתית בעובר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך! המדידות

קרן
    15/09/2014

אינן בעייתיות מבחינת המודדים, לפחות כך הם אומרים. תמיד נאמר לי כי הכל תקין ובסדר, ובסקירות הם עוברים על האיברים ובודקים הכל. זו אני שתוהה מדוע הפערים בין המודדים גדולים ובאם הראש לא גדול מידי (וגם כנראה סומכת יותר על הרופאים הישראלים).
    רב תודות לך על תשובתך המהירה ומהמרגיעה!
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו