עובר באחוזון נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עובר באחוזון נמוך
    מודאגת
    24/10/2014

שלום ד״ר. ביצעתי הערכת משקל בשבוע 31+4 והמדדים היו: Bpd 76.60 (תואם לשבוע 30+5) ofd 98.40 (תואם ל 30+6) hc 276.00 (תואם ל30+2) ac 270.10 (תואם ל31+1) fl 57.50 (תואם ל 30+1).
    סיכום - גודל העובר מתאים לשבוע 30+4 הערכת משקל 1.600.
    אציין שבסקירות ובשקיפות העובר תאם את גילו. מדוע יש כעת פער של שבוע? האם מדאיג? מבנה גופי קטן האם יכול להיות שזו הסיבה? כרגע אני בשבוע 35 והרופא המטפל טוען שאין צורך במעקב נוסף אך אני ממש מודאגת שההתפתחות איטית. מה המלצתך? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עובר באחוזון נמוך

הוספת תגובה

• עובר באחוזון נמוך - תגובה

ד``ר רון ברדין
    24/10/2014

שלום רב
    הערכת משקל של 1600 גרם לשבוע זה בתחום התקין בהחלט. במושגי אחוזונים העובר באחוזון בין 25-30 .האטה בגדילת העובר היא כאשר הוא באחוזון קטן מ 10 ובעלת משמעות במיוחד אם קטן מאחוזון 3- עוברך רחוק מאחוזון נמוכים אלה. פער בטווחי מדידות מוכרים בשבועות אלה ולא כל פער מבטא בעייה בטח אם מהלך ההריון עד עתה תקין
    בכל מיקרה ממליץ שתבצעי הערכת משקל בטווח שבין 2-3 שבועות מבדיקה אחרונה על מנת לראות מגמה כלומר פער מצטמצם , לא משתנה או עולה. כל זאת מומלץ בתאום עם רופא נשים מטפל
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה שאינה רפואית חשוב להישאר רגועים

אסתר
    25/11/2014

לי אמרו לאורך כל ההריון שעצם הירך קטנה בכעשרה ימים ושאין סיבה לדאגה(מקסימום הילד יהיה נמוך) בכל זאת דאגתי שלחתי הודעות בכל פורום אפשרי והוצאתי אלפי שקלים על בדיקות והיוועצות עם מומחים. בסופו דל דבר נולד ילד בריא ב"ה היום הוא כבר בן שלושה חודשים ובגובה ע"פ מדדי טיפת חלב הוא באחוזון 97!! הבטחתי לעצמי שארגיע נשים אחרות במצבי. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו