שאלה לפרופסור מייזנר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופסור מייזנר
    אלה
    30/11/2014

שלום,

בשבוע 6+2 לערך בוצע א. סאונד.
    נמצאו שני עוברים. האחד 3.8 CRL והשני 5.2
    כתוב ששניהם בטווח הנורמה לגיל ההריון.
    יש דופק ברוך השם והטכנאית אמרה שנראה תקין בלי עין הרע.

אבל יחד עם זה - גדלה מיומה מ6.5 לפני ההריון ל-8 סמ (כן סמ) נמצאת בדופן אחרוי שמאלי תחתון לפעמים מגדירים אותה סב סרוטית ולפעמים תוך דופנית. כמו כן בשחלה ימנית מבנה ציסטי 20 מ"מ (נראה כמו גופיף צהוב).

ובנוסף באותו שבוע עשיתי בדיקת בטא וב-4 ימים הבטא עלתה מ26,000 ל-40,000 כלומר עלייה של פי 1.5 ב-4 ימים לעומת הכפלות שהיו שבוע קודם כל יומיים.

הייתי רגועה עד שקראתי שזה עלול להצביע על בעיה.

התור להריון בסיכון רק עוד שבועיים. ואני חוששת ופה אני שואלת אותך:
    1. האם נכון שיש סיכוי למשהו לא תקין? הבנתי שמשבוע מסויים אין הכפלות כל יומיים, אני בשבוע הזה?
    2. האם ייתכן שהמיומה לוחצת או מפריעה לזרימת הדם ושצריך להקדים התור בדחיפות אולי לקבל אספירין או משהו? אני בת 38 והבנתי שנשים בגיל מבוגר מקבלות אספירין.
    יש לי כאבים באזור המיומה מלפני ההיריון וחוויתי כבר נמק בעבר וכו', השאל הכרגע אם ניתן לאבחן משהו כזה ואם זה יכול להיות קשור?

אני מנסה להבין אם יש משהו שאפשר לעשות כרגע מלבד להמתין לתור ולמעקב בעוד שבועיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופסור מייזנר

הוספת תגובה

• לגבי תקינות

אלה
    30/11/2014

השאלה לא רק לגבי הבטא, אלא לגבי הפער בין הCRL של העוברים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי תקינות - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    03/12/2014

פער כזה נצפה לעיתים, ויכול להיות כרוך בבעיתיות לעובר הקטן. לכן רצוי לעקוב ולבדוק היטב את העובר בזמן סקירת המערכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופסור מייזנר - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    03/12/2014

להערכתי ההריון תקין ויש לעקוב אחר גדילת העוברים.
    לגבי השרירן - אין הרבה מה לעשות במהלך ההריון.
    הציסטה חסרת משמעות בגודלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו