לפרופסור מייזנר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרופסור מייזנר
    אלה
    11/12/2014

שלום

ביצעתי א. סאונד בעקבות הפרשות של כתמים חומים חזקים כמה ימים עם כאבי בטן חזקים (שבוע 8, הריון תאומים).

רציתי לדעת:
    1. לא היה כתוב דבר על השילייה, ומאחר ואני חוששת מהיפרדות שילייה כגורם סיכוןן - האם כשכתוב "מבנה שק - תקין", אפשר להניח שהכוונה גם לשילייה או שצריך בדיקה שתבדוק בדיוק את זה?

2. בשלב מסויים שאלתי את הרופא אם יש דופק כמובן ואם הוא מהיר, הוא אמר לי שהוא לא עושה דופלר בשלב כזה (לא שרציתי מדידה, רק לדעת אם הקצב מהיר בגדול). בסוף הבדיקה הוא אמר לי "הנה רק בשביל שתהיי רגועה" והראה לי תקריב של העוברים כביכול לראות דופק. בסיכום ראיתי שמעבר לכל המדדים מופיעים גם גרפים וסעיף שנקרא:
    DOPLER MEASUREMENTS
    RIGHT OVARIAN 179BPM
    M1 - 167
    M2-179

זה אומר שבוצע דופלר?
    והאם לא עדיף להימנע מזה בשלב כזה (הבנתי שעושים רק משבוע 11 למדידת זרימת דם ברחם ורק לזמן קצר כי המכשיר מחמם מדי).

תודה רבה,
    אלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפרופסור מייזנר

הוספת תגובה

• לפרופסור מייזנר - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    12/12/2014

1. בשבוע בו את נמצאת, אין הפרדות שיליה, לכן אין לך ממה לחשוש בנושא זה.
    2. אין צורך לבצע דופלר בשבוע זה, אם נצפה דופק תקין בעוברים.
    3. יתכן והמספרים עם האות M, הינם קצבי הלב של העוברים בטכניקה של M mode, בה יכול להבדק גם קצב הלב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו