מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפרופסור מייזנראלה10/02/2015
שלום
אני בשבוע 17, הריון תאומים בגיל מבוגר. הריון יקר יקר ואני לא רוצה ולא רציתי לבצע מי שפיר כעיקרון. אמרתי שמקסימום אבצע את בדיקת הדם האלטרנטיבית.
שקיפות עורפית, יצא 1 לאחד ולשני 1.5. בשקלול עם הגיל יצא 1:1,000 1:950
רואים גשר אף.
כל הבדיקות הגנטיות שביצעתי תקינות ואני לא נשאית לדבר. כולל הציפ בבלינסון (אם כי יש מחלה לבן של בת דודה של אניתן לבודקה במילא בבדיקות הרגילות רק בסיסי שילייה וזה משהו שאני לא רוצה רק לשם כך).
סקירת המערכות שנקבעה לי בשבוע שחלף נדחתה לשבוע הבא (בגלל כאבי מיומה).
שאלותיי הן:
1. אם אני כבר בשבוע 17 והבדיקה תבוצע בשבוע 17.3 - לא כדאי כבר לבצע סקירה מאוחרת בשבוע 20? מה היתרונות בביצוע בדיקה מוקדמת כשאני מדגישה שמבחינתי מי שפיר זו בדיקה שאני מעוניינת בכל מחיר להימנע ממנה. אני לא אומרת שבכלל לא, אבל זו לא בדיקה שהבחירה בה תהיה טרוויאלית. אני סובלת מכאבים הותכווצויות בגלל המיומה כבר חודש ולא נראה לי שמי שפיר זה רעיון טוב במצבי.
מפחידים אותי שאם יש משהו ככל שיודעים מוקדם יותר טוב יותר. במה זה מתבטא? האם בהריון תאומים יש משמעות נוספת? הבנתי בכלל שהסיכוי למומים אצל שניים שואף לאפס אז ההחלטה לסכן אחד על חשבון אחר במידה ו.. גם החלטה קשה.
אבל הרופאה אמרה שאם חלילה מבצעים הפסקה אז עדיף מוקדם ממאוחר - זה עדיף רגשית, או מעלה סיכויי הישרדות ריאלית?
2. אם אתה כן חושב שחשוב לבצע זאת מוקדם, האם כדאי לנסות להקדים משבוע הבא להשבוע או שזה לא קריטי לבצעה בשבוע 17 וקצת?
תודה,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופסור מייזנר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/02/2015לא קריטי אם הבדיקה תהיה בשבוע 17+. בהריון תאומים עדיף לבדוק כשהעוברים מעט גדולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)